Élet-Stílus

Hogy ünnepeljenek az elvált szülők?

karácsony (karácsony, )
karácsony (karácsony, )

Még elvált szülők esetében sem lehetetlen, hogy a szeretet ünnepe szép emlék legyen, ha a felek képesek félretenni sértettségüket.

A karácsony a szeretet ünnepe. Ideális esetben ilyenkor együtt van a család, közösen készülődnek az ünnepre a szülők és a gyerekek, este, gyertyagyújtáskor közösen bontják ki az ajándékokat, mindenki boldog, mindenki derűs.

Feszültség forrásai is lehet

A valóság azonban sajnos gyakran nem ilyen felhőtlen, hiszen az ünnep feszültség forrása is. A karácsonyi készülődéskor a szerepek rendszerint le vannak osztva: apuka reszortja a fenyőfa, anyuka főz, takarít, ajándékot csomagol.


Kép forrása: Thinkstock

Az idő sürgetése, a nagy rohanás és az a teher, ami főként a háziasszonyokra hárul ilyenkor pedig viták, nézeteltérések forrása lehet. Fontos ezért, hogy rákészüljünk a karácsonyra és minden teendőt már idejében beosszunk. Így a karácsony valóban meghitt családi ünnep lehet.

Az egész családnak fontos

“A karácsony nem csak a gyerekeknek fontos, hanem a felnőtteknek is, ilyenkor mindenki együtt van a szeretteivel, mindenki igyekszik jó hangulatot teremteni” – mondta lapunknak Frank Zsuzsa klinikai szakpszichológus.

Kíváncsi a folytatásra? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik