Élet-Stílus

Így változik a szépségideál a világon

Marie eredeti (szépség, ideál,)
Marie eredeti (szépség, ideál,)

Arra kért a világ távoli pontjain élő ismeretleneket egy lány, hogy Photoshoppal varázsolják széppé a fotóját. Íme, a végeredmény.

Érdekes ötlettel állt elő, Marie Southard Ospina, divat és szépség szakíró: a lány készített magáról egy fotót, amit aztán megosztott egy közösségi oldalon, és arra kérte a világ minden táján élő ismeretlen embereket, hogy a Photoshop képszerkesztő segítségével varázsolják őt széppé – írja a Mirror.

Ahogy elkezdtek érkezni a retusált képek Marie felhívására, elkezdett kirajzolódni, hogy a Föld különböző tájain, az egymástól eltérő kultúrákban, hogyan változik a szépségideál. Például, hogy mely országokban hódít a vékony testalkat, és merre kívánatosabbak a gömbölyded testformák.

„Leginkább arra akartam rávilágítani, hogy mennyire egyedi dolog az, hogy mit látunk szépnek. Mindegy, hogy hányszor halljuk nap mint nap, hogy a vékony az egyetlen ideális forma, az igazság teljesen más” – nyilatkozta Marie. „Azt hiszem, hogy az egészséges önszeretetre és önbecsülésre törekvés sokkal jobb cél, mint szenvedni egy bizonyos testsúly eléréséért, de lehet, hogy ez csak szerintem van így” – tette hozzá.

Az eredeti kép:

 

Ausztrália:

 

Banglades:

 

Bulgária:

 

Egyesült Államok:

 

India:

 

Jamaika:

 

Kanada:

 

Litvánia:

 

Macedónia:

 

Mexikó:

 

Olaszország:

 

Srí Lanka:

 

Ukrajna:

 

Uruguay:

 

Vietnam:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik