Élet-Stílus

A házaspár, aki ötven karácsonyfával várja az ünnepeket

A Tennessee-ben élő idős pár már szeptemberben elkezdi a fák díszítését, hogy novemberben már körbe tudják vezetni a látványosságra kíváncsi érdeklődőkre.

Amikor George “Buddy” Witherow és felesége, Gloria 53 éve összeházasodott és felállították első közös karácsonyfájukat, még nem gondolták, hogy fél évszázaddal később a karácsonyfa-díszítés olyan nagy mértéket fog ölteni otthonukban, hogy már ötven darab fát kell minden egyes karácsonykor felállítaniuk és feldíszíteniük.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a Symma városában élő nagyszülők olyan nagy sikert arattak az egész épületet befedő karácsonyi dekorációkkal, hogy minden évben több tucatnyi látogatót kell körbevezetniük, akik mintha tárlaton lévő turisták lennének, úgy nézik végig házukat.

A házaspár minden egyes karácsonyfáját külön téma szerint díszit fel. Van, ami utazásaiknak állít emléket, amelyre olyan díszeket helyeztek el, ami azokra a helyekre emlékeztet, amit az elmúlt fél évszázadban meglátogattak. De van jávorszarvasos fa, plüss jávorszarvas-figurákkal, kristálycsillár fa, sportos fa, rézfa, Faberge-tojás fa és fekete-fehér fa.

A házaspár az ABC televíziónak elmondta: régebben rendes fenyőfákat használtak a ház feldíszítésére, de mostanra már kényelmi szempontok miatt áttértek a műfenyőkre. A díszeket pedig az év többi részében egy nagyjából négy méterszer hat méteres fészerben tárolják a kert végében.

A karácsonyfákról készült fényképeket erre a linkre kattintva tudják megnézni a Daily News Journal oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik