Élet-Stílus

Utolsó pénzét adta oda a hajléktalan férfi – egy hét múlva megváltozott az élete

Az apróval kisegített lány gyűjtést szervezett a „hősnek", aki most talán új életet kezdhet.

A prestoni (Lancashire, Anglia) Dominique Harrison-Bentzen egyik este taxival szeretett volna hazamenni, ám rá kellett jönnie, hogy elhagyta a bankkártyáját. Az igen kellemetlen helyzetben a lehető legváratlanabb helyről jött a segítség: egy hajléktalan férfi lépett oda hozzá, és odaadta utolsó 3 fontját. A lány nem akarta elfogadni a pénzt, ám a Robbie nevű férfi erősködött, hogy vegye csak el, fontos, hogy épségben hazaérjen.

Dominique másnap kiposztolta a Facebookra a történetet, és – a legnagyobb meglepetésére – több hozzászóló is akadt, akinek Robbie szintén segített korábban, például elhagyottnak hitt tárgyak megtalálásával és visszaszolgáltatásával, de olyan is volt, aki azt írta, hogy amikor nagyon fázott, az utcán élő férfi felajánlotta neki sálját.

Az egyetemista lány úgy döntött, hogy 24 órát tölt Robbie-val az utcán, hogy – amellett, hogy egy napig átérezze, milyen fedél nélkül élni – ő is kérjen 3-3 fontot az adakozóktól, hogy sokszorosan vissza tudja adni, amit kapott a nagylelkű férfitól.

Emellett létrehozott egy „Segíts Robbie-nak, Preston hajléktalan hősének” nevű Facebook-oldalt, és ezzel párhuzamosan pénzgyűjtő akcióba is kezdett az interneten (az oldal a hatalmas érdeklődés miatt jelenleg elérhetetlen), hogy sikerüljön egy albérleti díjra való összeget szerezni a férfinak, és ezzel hozzásegíteni ahhoz, hogy – rendes körülmények között lakva – munkát is tudjon találni magának.

A terv meglehetősen sikeresnek bizonyult: eddig több mint 2700 font (több mint 1 millió forint!) gyűlt össze.

A lány úgy véli, ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is tudnának adni a jótevőjének. Megígérte Robbie-nak, hogy ki fogja nyomtatni a rengeteg üzenetet, amit neki küldtek az emberek – a jókívánságokat a férfi valószínűleg már az albérletében olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik