Élet-Stílus

Elindult a Nővértéka

A Nővértéka a női jogi, feminista és gender témájú művek tudásbázisa, Magyarországon egyedülálló online könyvtár. 

Elindult a Nővértéka. A Magyarországon egyedülálló online könyvtár a női jogi, feminista, gender, azaz a társadalmi nemeket érintő és LMBTQIA témákban megjelent műveket műfaji megkötés nélkül tartalmazza.

A tudástár a Női Érdek keresési és böngészési funkcióval ellátott, magyar vonatkozású, magyar és idegen nyelvű művek teljességre törekvő adatbázisa. Jelenleg közel 6200 tételt tartalmaz, a nagydoktori értekezéstől a közpolitikai jelentéseken át a blogbejegyzésekig. Az alkotók a döntéshozók, kutatók, a civilek és a média figyelmébe ajánlják, az online könyvtár létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy elősegítse a tudományos élet, a sajtó és a civil szféra szereplőinek együttműködését.

A Nővértéka könnyen kezelhető, logikusan és egyszerűen felépített weboldal, ahol kereshetünk ismert adatokra, azaz szerzőre, a kiadvány kiadási évére, de válogathatunk témacsoportok között is, amik további kulcsszavakra bonthatók, így valóban gyorsan és célirányosan kutathatunk a témák, források között. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy külön adatbázist találunk a szövegekben előforduló magyar és külföldi nevekről, ez tovább egyszerűsíti a munkát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik