Élet-Stílus

Az anyaméhben operálták meg a kisfiú tüdejét

kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )
kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )

Ha nem műtik meg, akkor a kisfiút még a születése előtt megölte volna a tüdején fejlődő daganat.

A kis Elijah Leffingwell ma már kétéves, és teljesen egészséges. Szülei elmondása szerint pontosan olyan, mint bármelyik vele egykorú gyerek, és semmi sem utal rá, hogy születése előtt milyen kálvárián ment keresztül. Pedig, mikor a várandósság 20. hetében kiderült, hogy a kisfiú tüdején daganat fejlődik, az orvosok mindössze 50 százalék esélyt adtak arra, hogy Elijah életben marad.

“Amikor az orvosok közölték velünk a hírt, a férjemmel sokkot kaptunk. Egész odáig úgy tudtuk, minden a legnagyobb rendben van” – idézi a kisfiú édesanyját, Aprilt a brit Daily Mail című lap. “Kiderült, az ilyen és ehhez hasonló esetek rendkívül ritkák: 30 ezer terhességből mindössze egyet érintenek, épp ezért a baba túlélési esélyei is nagyon rosszak.”


Képek forrása: Youtube

April elmondása szerint a folyamatosan növekvő daganat ellen az orvosok végül csak egyetlen megoldást láttak: “Azonnal magzati műtétet javasoltak, mert attól féltek, a tumor, ami addigra már háromszor akkora volt mint Elijah feje, összezúzza a belső szerveket.” A Wisconsinban élő család végül úgy döntött, vállalja a kockázatot, és New Jersey-be költöztek azért, hogy Aprilt a philadelphiai gyermekkórház sebészei operálhassák. A műtét időpontjában April a terhesség 25. hetében járt.

 

“Az operáció szerencsére jól sikerült: az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk Elijah tüdejéről a narancs nagyságú tumort” – mondja April, majd hozzáteszi, mivel az eljárás közben óhatatlanul megsérült kisfia rekeszizma, a születése után sokáig csak szondával tudták táplálni őt. “Szerencsére mára ez is a múlté, egy terapeutának köszönhetően, aki megtanította Elijahnak, hogyan ehet segítség nélkül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik