Élet-Stílus

A legjobb ajándék, ha írni akar

Egy zseniális szerkezet, ami egymás után nyeri el a szavak mondatokká alakításából élő emberek szívét.

Még nem tudja, hogy mit adjon ismerősének, aki imád írni, esetleg az írásból él? Íme a megoldás, a legjobb ajándék amit adhat neki, még akkor is, ha az alábbi szerkezetet még nem lehet kapni, hiszen még csak prototípusként létezik, és készítői még csak a pénzt gyűjtik arra, hogy elkezdhessék gyártását. Mégis. Higgye el, odáig lesz érte, ha előrendeli. Mert a Hemingwrite egészen egyszerűen imádnivaló.

Pedig nem tud olyan, amit ne tudna egy számítógépes szövegszerkesztő. A legjobb tulajdonsága az, amit nem tud egy számítógép. Nincsen rajta internetes böngésző, se levelezőrendszer, se semmilyen chatprogram, így nincsen semmi, ami meg tudná zavarni az írásba belefeledkezett alkotót az alkotásban (vagy szöveggyárost a szöveggyártásban). Nincsen „még ezt az e-mailt elolvasom”, vagy „megnézem ezt a vicces videót, amit az ismerős posztolt a Facebookra”. A Hemingwrite használva csak egy, azaz egyetlen egy dolgot lehet csinálni: írni.

 

Hogy ezt egy írógéppel is meg lehet oldani? Annyira nem. A Hemingwrite ugyanis rendelkezik minden olyan kényelmi funkcióval, mint egy számítógépes szövegszerkesztő: könnyen lehet törölni, javítani és több szöveg között váltogatni. Emellett Wi-fi csatalakozással is el van látva, amin keresztül a kész műveket fel lehet tölteni egy felhőbe, hogy utána bárhonnan le lehessen azt tölteni.

De akkor sem kell aggódni, ha nincsen net a közelben. A gép memóriájába a készítők elmondása szerint több mint egymillió oldalnyi szöveget lehet elmenteni. És még akkor sem kell aggódni, ha valaki egy áram nélküli helyre visszavonulva akarna vele dolgozni, az akkumulátora ugyanis hat hétig is bírja az igénybevételt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik