Élet-Stílus

150 órán át harangozott az Üdvhadseregért

üdvhadsereg (üdvhadsereg, )
üdvhadsereg (üdvhadsereg, )

Több mint hat napon át állt egy hipermarket előtt a kaliforniai férfi, folyamatosan rázva az adománygyűjtésre felszólító harangját.

Rekordot állított be Marcelino Soriano, az Üdvhadsereg őrnagya, aki a szeretetszolgálat megalapításának 150 évfordulója tiszteletére 150 órán át harangozott folyamatosan a Los Angeles közelében található Murrieta városában a szervezet híres vörös adománygyűjtő perselye mellett – jelentette a CBS. A 47 éves férfi hétfőn, hajnali négy órakor kezdte meg az adománygyűjtést és vasárnap délelőtt tíz órakor hagyta abba.

 
Marcelino Soriano 150 órán át rázta az adománygyűjtésre felhívó harangot a 150 éves Üdvhadsereg tiszteletére
Fotó:Melissa Jewel/Pechanga Resort & Casino 

Sorianónak az Üdvhadsereg szabályzata óránként öt perc pihenőt engedélyezett, és csak azokban a percekben mehetett vécére, ülhetett le vagy ehetett. A férfinak egyébként folyamatosan állnia kellett és folyamatosan ráznia kis harangját, ami közben egyedül csak a szomjúságát olthatta – ha közben harangozott.

Elmondása szerint először az 51. órában támadtak gondja, amikor a lábfeje fájni kezdett, majd a 84. órában, amikor már fel is dagadtak, de végül sikerült túllendülnie ezeken a pontokon és folytatnia a harangozást.

 
Adomány érkezik az Üdvhadsereg Vörös Perselyébe
Fotó:CBS Los Angeles 

A CBS első, a rekordkísérlet megkezdéséről szóló hírében az szerepelt, hogy az Üdvhadsereg szabályai szerint önkéntesek állnak be a helyére, ha valamiért nem tudna ott lenni. Azt nem közölték, hogy végül szükség volt-e helyettesítésére. Mint írták, a szeretetszolgálat nem dokumentálta folyamatosan Soriano kísérletét, mert az nem egy hivatalos rekorddöntési kísérlet volt. „Ez nem egy országos verseny, önként csinálja” – közölte az Üdvhadsereg. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik