Élet-Stílus

Évekig egyedül karácsonyozott DJ Dominique

Amíg Amerikában élt, egyetlen év kivételével mindig egyedül volt szenteste DJ Dominique. Azóta azonban változtatott.

Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique az egyetem után közel négy évre az Egyesült Államokba utazott, ahol számos munkát kipróbált, de elsődleges feladatának tekintette az ottani zenei, deejay és rádió-kultúra megfigyelését és meghonosítását Magyarországon. Még mindig élénken él benne az emlék, hogy milyen nehezek voltak számára a tengeren túli karácsonyok.

“Amíg kint éltem Amerikában, néhány éven keresztül egyedül, egy alkalommal pedig édesanyámmal kettesben ünnepeltük a karácsonyt. Ilyenkor mindig nagyon hiányoztak a többiek. És az egyébként is erős honvágyamat is csak tovább fokozta a karácsony esti magány. Emlékszem, az egyik karácsonyt Philadelphiában, egy fűtetlen szobában magányosan töltöttem. Na, az nem volt könnyű. De másnap reggel már hat órakor indultam havat lapátolni, amivel legalább lefoglaltam magamat. Azóta bárhol is ér a karácsony este, odahaza mindig állítok saját karácsonyfát” – mondta a Hír24-nek DJ Dominique, aki már minden évben családi körben ünnepel.

 

“Minden eddigi évhez hasonlóan most is a szüleimmel, a testvéremmel és családjával, családi körben üljük meg a karácsonyt. Szenteste megfogjuk egymás kezét és hálát adunk, hogy mindannyian együtt vagyunk. Nem vagyok egy konyhatündér, így mindannyiunk szerencséjére a főzésben nem veszek részt. A bevásárlásban, a fadíszítésben és a pakolásban viszont igen. A kedvencem azonban anyukám halászléjének elfogyasztása. Nagyon érdekes és egyben furcsa is számomra, de még 24-én is érkeznek felkérések. Ilyenkor természetesen nem vállalok fellépést, első a család! 25-én azonban újra visszatérek a munkához. Két fellépés is vár rám aznap este és onnantól fogva újra indul a gépezet” – tette hozzá Dominique.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik