Élet-Stílus

A legjobb, amit egy Harry Potter-rajongó kaphat

Az egész világon ámuldoznak egy magyar egyetemista borítótervei előtt. Nem csoda. Ilyen gyönyörű borítókat még biztosan nem látott.

Valószínűleg nincsen egyetlen Harry Potter-rajongó sem, aki ne akarná a könyvespolcán látni a Nyugat-Magyarországi Egyetem tervezőszakán végzett Nagy Kincső által megálmodott Potter-köteteket, amelyek idén decemberben az egész világ érdeklődését felkeltették. Nagy BA diplomamunkájának készítette a népszerű sorozat újratervezését. Mind a hét kötethez új borítót készített, az első könyvhöz pedig belső illusztrációkat is. És milyeneket! Nem csoda, hogy odáig van érte mindenki.

 
Fotó: Nagy Kincső
 

  

Fotó:Nagy Kincső 

Igen, jól látják! A könyvek kéken világítanak a sötétben, köszönhetően a kötetek előzékét és éleit foszforeszkáló festékkel vonta be. Nagy a Daily Telegraphnak érdeklődésére elmondta: úgy tervezte meg a kötetetek, hogy mutassa, egy mágikus tárgyról van szó.

Egy gond van csak. Idén karácsonyra még biztosan nem tudja ezt ajándékozni senkinek, a könyvek egyelőre csak tervek, és még nem lehet tudni, hogy mikor tehetik rá a kezüket a Nagy terveit alapján készült kötetekre. A 22 éves tervező a Telegraph megjelenést firtató kérdésére sejtelmesen csak annyit mondott, hogy az elmúlt hetekben sok e-mailt kapott a tervekkel kapcsolatban, közölve, hogy még nem válaszolhat arra, hogy megjelenik-e vagy sem. 

Reméljük, hogy jövő karácsonyra már ott lehet a fa alatt a hét kötet. 


Fotó:Nagy Kincső

Ajánlott videó

Olvasói sztorik