Élet-Stílus

Nincs menőbb idén karácsonykor a feldíszített szakállaknál

Szakálldísz 1 (szakáll, dísz, karácsony, )
Szakálldísz 1 (szakáll, dísz, karácsony, )

Hatalmasat robbantott az apró arcszőrzetre aggatható karácsonyfadíszekkel egy ausztrál rákellenes alapítvány, és egy londoni kreatív ügynökség.

Akkorát robbantott a Grey London ügynökség a karácsonyi szezonban, amekkorára álmaikban sem számítottak. A terebélyes szakállakba fűzhető, apró, fém karácsonyfadíszeiket olyan ütemben rendelik a világ minden pontjáról, hogy nem győzik gyártatni az utánpótlást.

 Kép: beardbaubles.tictail.com

Az ötlet az ügynökség két alkalmazottja, Pauline Ashford és Mike Kennedy fejéből pattant ki. A feladatuk az volt, hogy tervezzenek karácsonyi üdvözlőlapokat, amiket egyik kliensük, egy bőrrák ellen küzdő ausztrál alapítvány küldhet majd szét az ügyfeleinek. A Beard Season, az alapítók egyik 26 évesen elhunyt barátjának emlékére, arra buzdítja a férfiakat, hogy télre növesszenek minél terebélyesebb arcszőrzetet, ezzel hívva fel a figyelmet a halálos betegség veszélyeire – írja a Mashable.

 Kép: beardbaubles.tictail.com

A szakálldíszek körüli őrület akkor kezdődött, amikor az alapítvány egyik alapítója, a tekintélyes arcszőrzettel rendelkező Jimmy Niggles kiposztolt egy szelfit, melyen teljes ünnepi díszbe öltöztette az arcát. Aznap, egy szombati napon érkeztek az első levelek, amikben az emberek a szakálldíszek felől érdeklődtek. Ezért úgy döntöttek, hogy elkezdik kis csomagokban, árulni őket a neten, pakkonként hét fontért, amit rögtön az alapítványnak utalnak. Még a hétvégén el is adtak néhány szettet, aztán…

„Hétfőn úgy indult be, mint egy rakéta… néhány óra alatt kifogytunk a készletekből. Az Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Új Zélandról, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Svédországból, Németországból, és az Egyesült Államokból csak úgy záporoztak a megrendelések. Volt olyan is, aki nem csak magának, hanem a kutyájának is vásárolt” – nyilatkozta Pauline Ashford.

 Kép: Twitter

A szakálldíszek eladására létrehozott weblapon a cikk megírásának pillanatában is készlethiány van, ám a működtetők azt ígérik, hamarosan újra kaphatók lesznek az idei karácsony legnagyobb szenzációi. Ha meglepne velük valakit, vagy akár saját magát, kattintson IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik