Élet-Stílus

Nagymamájától kapott életmentő vesét az ötéves

Bár a kislány édesanyja is megfelelő donor lett volna, az orvosok végül mégis a nagymama veséjét ültették át.

Noha mindössze ötéves, a kis Anna Harris az elmúlt másfél évben komoly megpróbáltatásokon kellett átesnie: egy ritka, genetikusan öröklődő betegség miatt 16 hónappal ezelőtt mindkét veséje leállt. Azóta Annának minden héten négyszer, 12 óráig tartó dialíziskezelést kell kapnia, hogy az orvosok ki tudják tisztítani a szervezetéből a felgyűlő méreganyagokat.

“A szigorú kórházi menetrend miatt Anna hetente csak két napot járhat óvodába, ami nagyon zavarja. Szeretné, ha olyan lehetne, mint az összes többi gyerek, ami csak az átültetéssel lehetséges”- magyarázta a brit Mirror magazinnak a kislány édesanyja Lisa.


Kép forrása: mirror.co.uk

“Amikor kiderült, hogy Annanak átültetésre lesz szüksége, természetesen az egész család leteszteltette magát. Szerencsések vagyunk, mert én is, és az édesanyám is tökéletes donornak bizonyultunk” – tette hozzá Lisa, majd elárulta, miután megtudta az eredményt, 64 éves édesanyja elsőként jelentkezett donornak. “Azt akarta, hogy ott üljek majd Anna ágya szélén, mikor felébred.”

“Nincs olyan, amit ne tennék meg az unokámért. A világ legboldogabb emberévé tett a tény, hogy tudok neki segíteni. Szerencsére a korom sem jelent majd akadályt, az orvosok ugyanis megnyugtattak, az átültetés sikeressége szempontjából teljesen mindegy, hogy a beteg egy 33 évestől, vagy egy 64 évestől kapja a szervet ” – mondja a büszke nagymama, June Cantor.

Az Anna életét megváltoztató műtétre még karácsony előtt, a birminghami Queen Elizabeth gyermekkórházban kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik