Élet-Stílus

A legfelkavaróbb emberkísérlet, amit valaha láttunk

Mcdonald-s-balhe(960x640).jpg (mcdonald's, veszekedés, moszkva, )
Mcdonald-s-balhe(960x640).jpg (mcdonald's, veszekedés, moszkva, )

Kétféle morál, kétféle erkölcs küzdelme. Légy könyörtelen, vagy támogass egy lopást, esetleg válassz egy harmadik megoldást.

Képzelje el, ahogy ül egy gyorsétteremben, talán a párjával, vagy a barátaival. Önök mellé telepszik egy fiatalember, majd megkéri, hogy legyen kedves, figyeljen az ételére, amíg ő kimegy a mosdóba. Néhány pillanat múlva a egy másik, sokkal szakadtabb fiatalember lép az asztalhoz, és rögtön a magára hagyott étel felé nyúl. Amikor ön rászól, hogy mindjárt jön vissza az étel tulajdonosa, a hajléktalan azt mondja, hogy sajnálja, de nagyon régen evett utoljára, nagyon éhes, és láthatóan nem fog leállni. Ilyenkor mit tenne?

Egy orosz Youtube csapat, a NormelTV eljátszotta a fenti jelenetet egy moszkvai gyorsétteremben. Mit sem sejtő vadidegeneket vontak bele a szituációba, miközben egy rejtett kamerával figyelték a reakcióikat. Amik sokfélék, bár a jó szándék vezérli valamennyit.

„Közeleg a karácsony, ami sok örömet és boldogságot hoz, ugyanakkor kegyetlenül hideg időjárást is, ami hatalmas veszélynek teszi ki a hajléktalan embereket. Minden apróság számíthat a túlélésükben. Kérünk adakozz, vagy vállalj önkéntes munkát egy segélyszervezetnél. Terjeszd a jókedvet és boldogságot, de ne csak a családon belül, hanem minden téged körülvevő ember felé” – írják a készítők a videó alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik