Élet-Stílus

Két hét alatt belehalt a rákba a 23 éves lány

Hiába volt a diagnózis előtt többször is orvosnál, túl fiatalnak tartották ahhoz, hogy komoly betegsége legyen.

Sorcha Glenn mindössze 23 éves volt, amikor október 7-én orvosai előrehaladott méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. A fiatal nő szülei azt mondják, lányukat akkor már nem lepte meg a diagnózis, mert régóta tudta, hogy valami nincs rendben vele. “2013 júniusában kezdődtek a tünetei: kínzó hátfájás gyötörte, és rendszertelen lett a menstruációja” – emlékezett vissza a fiatal lány édesanyja, az 58 éves Christina a Mirror című brit lapnak.

Csakhogy Sorcha hiába ment orvoshoz, mindenhonnan hazaküldték őt alapos vizsgálat nélkül, mondván, túlságosan fiatal ahhoz, hogy bármi komoly baja legyen. “Hiába kérte, még a rákszűrést sem csinálták mert, mert nem volt még 25 éves” – tette hozzá a lány barátja, Matt Lynch. “Nem tört össze, amikor megtudta, hogy beteg. Bízott abban, hogy, bár a betegsége az orvosok szerint is előrehaladott volt, meggyógyulhat” – nyilatkozta a fiú, aki azt is hozzátette, barátnője az utolsó utáni percig aktív életet élt.


Kép forrása: Facebook

“Nem sokkal a halála előtt mindenkinek megvette a karácsonyi ajándékát. Fegyelmezett, és szervezett lány volt, mindig így csinálta, de most azt éreztem rajta, ez a vásárlás azért annyira fontos neki, mert elköszönt az élettől. Tudta, hogy nincs sok ideje hátra, és szerette volna, ha ezen az ünnepen még egy kis boldogságot lophat majd a szívünkbe” – tette hozzá Matt, aki elmondta azt is, Sorcha végül október végén, 17 nappal a kétségbeejtő diagnózis után halt meg.

“Nagyon szerette a karácsonyt, és az ezzel járó készülődést. Ezt volt a kedvenc időszaka az évben, és már októberben mindig azért nógatott, hogy tegyem fel a karácsonyi díszítést a házra. Idén, könnyek között, rá emlékezve díszítettem az otthonunkat, és bíztam benne, hogy örül neki, hogy nem felejtettük el” – árulta el Christina, aki lánya barátjával együtt most aláírást gyűjt azért, hogy a rákszűrést 25 évnél fiatalabb nők számára is elérhetővé tegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik