Élet-Stílus

Családi karácsonyt terveznek a ByTheWay fiúk

Az X-Faktor tavalyi döntős csapatának tagjai karácsonyi manókról, ajándékcsomagolásról, és szeretteik elvesztéséről is meséltek nekünk egy adventi interjúban.

Az immár háromtagú Bytheway sűrű éven van túl, hiszen nagylemezen dolgoztak, és még egy év végi koncert is előttük áll. Mi már a karácsonyi tervekről faggattuk a fiúkat.

Mennyire érint meg benneteket a karácsonyi készülődés, az advent hangulata? Vásároltok ajándékot, jártok mondjuk karácsonyi vásárba? Hogy készültök fel az ünnepre?

Sziki: Nagyon szeretem a karácsonyi hangulat varázsát. A karácsonyi piac forgataga kicsit mikulás manóinak készülődésére emlékeztet. Nagyon szeretek saját magam készíteni kreatív személyre szabott ajándékokat. De nem gondolom, hogy a karácsony az ajándékozásról szólna.

Ya Ou: Személy szerint nekem kétfajta időszak van egy évben. Van a tavaszi és nyári pörgés, és van az őszi-téli nyugalom. Főként a karácsony az a része az évemnek, amikor másra sem vágyom, csak hogy a családommal, szerelmemmel együtt legyek. Imádok azon gondolkodni napokig, hogy vajon mit tudnék adni a másiknak, és kizárólag én csomagolhatom be az ajándékokat. Nem mindig sikerül szépen.

 

Bence: Imádom a karácsonyt. Kicsit együtt van a család, feldíszítjük a karácsonyfát, megsütjük a rengeteg kaját, a mézeskalácsot, mindenki elkészíti az ajándékot. Természetesen ilyenkor a kis unokatestvéreim is itt vannak, így oda kell figyelni minden apró részletre a Jézuska érkezésével kapcsolatban.

Volt már az életetekben olyan karácsony, ami különbözött valamiben a megszokottól? Vannak nálatok olyan szokások, hagyományok, amitől sosem tértek el, és ami olyan igazi gyerekkori hangulatot idéz?

Sziki: Kiskoromban mindig elvittek nagymamámékhoz szüleim, hogy ők addig szépen nyugodtan berendezzenek mindent; nagyon titokzatos volt! Akkor még nagyon nagy hatása volt a meglepetés erejének. Azóta felnőttünk és már azért ünneplünk, hogy együtt lehetünk. Sajnos két év alatt vesztettem el mamám, papám és dédim, így irtó szomorú volt, hogy ezt a karácsonyt csak négyen töltöttük el otthon. Amitől nem szoktunk eltérni, hogy van egy pécsi ünneplés otthon, másnap Marcaliban unokatestvérekkel és mamámmal.

Ya Ou: Tekintve, hogy nem igazán rendelkezem túl sok rokonnal magyar részről (pontosabban pont fele annyival mint bárki más), így mindig szűk családi hangulatban töltjük a szentestét. Kisgyerek korom óta én éneklem a “Kiskarácsony, Nagykarácsonyt” és a többiek vagy csak hallgatják, vagy többé kevésbe hangokat kiadva csatlakoznak hozzám. A szüleim mindig ügyeltek rá, hogy minden rendben legyen szentestén, így csak szép emlékeim vannak a karácsonyról.

Bence: Annyira eltérő karácsonyom még nem volt, mindegyik meghitt, nyugodt ünnep. A gyerekkori ünneplést szerintem sok minden visszaidézi. Az ajándékosztás, a karácsonyi zene, az ajándékok azonnali kipróbálása. Onnan tudom, hogy telik az idő, hogy már nem én osztom az ajándékokat, hanem a kis unokatesóim.

 

Hogyan tervezitek az idei ünnepet, sikerül-e a családdal tölteni a karácsonyt, vagy munkával telik ez az időszak is?

Sziki: Mindenképpen szakítok időt rá, hogy a családdal töltsek el pár napot. Év közben alig van időm haza menni pedig imádom Pécset. Mindig ők látogatnak fel hozzánk Pestre.

Ya Ou: Sokat dolgozunk a srácokkal, de azért ügyelünk a pihenésre is, és természetesen karácsonykor mindenki a szeretteivel lesz. Addigra több projektünkön is túl leszünk, hisz ha minden jól megy, addigra kijön a nagylemezünk és túl leszünk egy fantasztikus lemezbemutató nagykoncerten is, ami december 21-én lesz. Így nyugodtan pihenhetünk és ünnepelhetünk a családdal.

Bence: Mindenképpen a családdal fogom tölteni a Szentesetét és a körülötte lévő időszakot. Természetesen csak a lemezbemutató koncert után tudok majd hazautazni, de megpróbálok minél több időt otthon tölteni.

Mit üzennétek a rajongóknak, olvasóknak; mi az szerintetek, amire mindenképpen szánjanak időt az év végi rohanásban és készülődésben?

Sziki: Mindenképp szánjanak időt egy nyugodt, békés karácsonyi napra, amikor is együtt lehet az egész család és elfelejthetnek minden problémát. Mindenkit látogassanak meg, akit fontosnak tartanak!

Ya Ou: Üzenem mindenkinek, hogy mosolyogjon, bármi történik. Ha beletörődünk abba, hogy minden okkal történik velünk, sokkal könnyebb az élet és sokkal boldogabban állhatunk majd a fa előtt.

Bence: Szerintem mindenképp szánjatok időt magatokra, a családotokra, éreztessétek velük, hogy mennyire fontosak nektek. Ne stresszeljetek és természetesen karácsonykor ne érdekeljen Titeket, hogy miből mennyit szabad enni, majd újévkor megfogadjátok, hogy lefogytok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik