Élet-Stílus

Tetvek miatt nem operálták a fiatal nőt – meghalt

Hiába került időben kórházba a háromgyerekes édesanya, fejtetvei miatt a sebészek kétszer is nemet mondtak arra, hogy megoperálják.

„A hölgy, akit heveny hasnyálmirigy-gyulladással szállítottak a kórházunkban, finoman szólva sem volt olyan állapotba, hogy megoperáljuk” – mondta a tragikus eseményeket követően dr. Clare Brown. A Leicesterben lévő kórház rangidős sebésze azt is hozzátette, ha rábólint a műtétre, az egész orvosi teamet kitette volna a fertőzésveszélynek.

A 34 éves, háromgyermekes édesany, Lindsay Swanson 2012. októberének végén került be a kórházba kínzó hasfájás miatt. Az asszonyt azonnal kivizsgálták, és kiderült, fájdalmait az epekövei miatt begyulladt hasnyálmirigye okozza. „Az orvosok azt mondták, ha műtéti úton eltávolítják az epeköveket, az segíthet rajta” – emlékszik vissza Lindsay párja, Lee Dunning, aki azt is elárulta, a műtétet a kórházban kétszer is megtagadták az orvosok arra hivatkozva, hogy az asszonynak fejtetvei vannak.


Kép forrása: mirror.co.uk 

„Fájdalomcsillapítót adtak neki, és hazaküldték. Nem volt jól, de a fájdalmai a gyógyszerek hatására csillapodtak” – mesélte a férj, aki azt is elárulta, ahogy hazaértek, egyből kezelni kezdték az asszony fejbőrét is. „Az orvosunk azt tanácsolta, hat héten belül mindenképp kerüljön sor Lindsay operációjára, ám hiába mentünk vissza a kórházba, újra elküldtek bennünket. Végül hónapokkal a diagnózis után, április elsején fogadta a kórház. Az állapota addigra olyan előrehaladott volt, hogy az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Június 6-án meghalt.”

Lee Dunning biztos benne, hogy felesége halálát az orvosok vonakodása okozta, még akkor is, ha az asszony orvosa állítja, mindent megtettek azért, hogy megmentsék az asszony életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik