Élet-Stílus
palacsinta (palacsinta, )

Karácsonyi palacsinta – igazi villantós desszert

A klasszikus kakaós, túrós, vagy lekváros helyett, most kipróbálhatja a karácsony ízeiben is. Mutatjuk a receptet!

Idén karácsonykor valami változatosságra vágyik? A bejgli, a kekszek és a mézeskalács mellett készíteni valami igazán különleges karácsonyi desszertet? Nos, itt az alkalom, a Csak a puffin blogon ugyanis találtunk egy olyan receptet, melynek segítségével egy olyan, látszólag “mindennaposnak” számító nyalánkságból is ünnepi desszertet készíthet, mint a palacsinta.


Kép forrása: Thinkstock

A varázslathoz pedig tényleg nem kell sok minden: csak egy kis narancslekvár, némi narancshéj, reszelt mandula, no, és mézeskalácsfűszer minden mennyiségben. A leírás szerint az édesség tökéletes lehet az ünnep előtt, felvezetésképp, közben a csodás ízélmény kedvéért, és utána levezetésképp.

Íme, az ünnepi töltelék hozzávalói:

100 gramm vaj
80-90 gramm porcukor
40 gramm kakaópor
1 mokkáskanál mézeskalács fűszer
narancslekvár
kandírozott narancshéj
szeletelt mandula

Ha kíváncsi az elkészítés pontos módjára, olvassa el a Csak a puffin blogon ide kattintva.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.