Élet-Stílus

Adventi várakozás az E.ON támogatásával[x]

Nagy sikert aratott a kisközösségek körében az E.ON Advent elnevezésű pályázata, melyre 230 pályamű érkezett az ország minden részéről a karácsonyi készülődés jegyében. A zsűri által kiválasztott legjobb 24 pályázatot benyújtó közösség energiatakarékos LED izzókkal díszített karácsonyfát és ajándékcsomagokat nyert saját települése számára.

 

Baráti társaságok, óvodák, ifjúsági és nyugdíjas klubok, lakóközösségek tettek tanúbizonyságot a közösségi összefogás erejéről és versenyeztek településük közös karácsonyáért. A zsűrinek hatalmas fejtörést okozott az ötletes, gyakran megható kisfilmek közül kiválasztani azt a 24-et, melyek készítői végül együtt ünnepelhetnek településük főterén az 5 méteres karácsonyfák körül. A fődíjat a Zala megyei Becsehelyen működő Nő Klub nyerte. Nekik a karácsonyfa és az ajándékcsomagok mellett egy gyermekeknek szóló adventi alkotóházzal is kedveskedik a vállalat. A különdíjat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található apró Mályinka község érdemelte ki a zsűri szerint, ebben a Dédestapolcsányi Napközi Otthonos Óvoda Mályinkai Tagóvodája mutatta be egy kisfilmben, hogyan készülnek a karácsonyra. Rajtuk kívül még 22 település közössége ünnepelhet az energiatakarékos LED izzókkal feldíszített karácsonyfákkal.

A zsűri tagja volt Epres Panni, modell, családanya is, aki szép emlékeket őriz a zsűrizésről: “Nagyon örülök, hogy részese lehettem egy ilyen megható eseménynek. Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fognak érinteni a kisfilmek, hogy a könnyeinket fogjuk törölgetni. Nem volt egyszerű dolgunk a sok pályázat közül kiválasztani a legjobb 24-et. Én végig a szívemre hallgattam és érzelmi alapon döntöttem. Figyeltem az összhatást, a zenét, azt, hogy összességében hogyan hat rám az adott mű. Mivel sok indulónál gyerekekről volt szó, még inkább a szívembe markoltak a pályázatok, a kisközösségek összetartása egyszerűen le-nyűgözött. Köszönöm ezt az élményt!”
Ebben az időszakban nem az adventi pályázat az egyetlen programja a vállalatnak. Éppen a napokban folyik a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adventi támogatásgyűjtő kampánya is, melynek keretében a rászorulóknak osztanak több helyszínen is meleg ételt a vállalat támogatásából.  „Az E.ON évek óta kiemelt partnere a Segélyszervezetnek, legyen szó iskolakezdési vagy más célú adománygyűjtésről. Megbízható, ötletes, az emberek problémáit értő, és arra segítő válaszokat adó szervezet, akik az E.ON-hoz hasonló értékrenddel és  kultúrával végzik munkájukat. Ez fontos szempont, amikor partnert választunk: olyan szervezetek mellé állunk, akik a legtöbbet próbálják meg kihozni a rendelkezésükre álló keretekből. A Segélyszervezet mellett ilyen partnerünk még a Baptista Szeretetszolgálat is, akik Cipősdoboz akcióját régóta támogatjuk.” – mondja Károlyi Zsuzsanna, az EON Hungária csoport kommunikációs vezetője.

Az E.ON és munkatársai számára nagyon fontosak ezek az események. Egész évben azon dolgoznak a szakemberek, hogy az ügyfeleik elégedettek legyenek, energiaellátásuk biztonságos legyen.  Emellett idén újdonságot is ajánlott a társaság az ügyfeleinek: ilyen újdonság például az E.ON Solar napelem, vagy az  E.ON Otthon Angyal. Az év végén viszont nem csak a szakmai munkán van a hangsúly, hanem a társadalmi felelősségen is. Hiszen elkötelezettségével és felelős cselekedeteivel egy energia cég is jobbá teheti az emberek életet. Ünnepeljünk együtt, így is közvetítve a  karácsony üzenetét: soha nem vagyunk egyedül.

Az E.ON Advent pályázaton nyertes települések: Becsehely, Mályinka, Grábóc, Nagykutas, Románd, Tés, Tetétlen, Szakonyfalu, Koroncó, Lengyeltóti, Kápolnásnyék, Bajót, Füle, Nyírmártonfalva, Kincsesbánya, Lövő, Tengelic, Harka, Szanda, Karancsberény, Mezőkeresztes, Eger, Dombegyház, Kecel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik