Élet-Stílus

Sértő karácsonyi üdvözlőlap miatt áll a bál

A viccesnek szánt képeslapban sokan nem látták, hol a poén. A cég fejet hajtott a felháborodás előtt, és visszavonat az ünnepi hangulatúnak nehezen nevezhető.

A brit Clinton Cards elnézést kért mindenkitől, akit megsértett a „Tíz dolog, ami azt mutatja, a Télapó önkormányzati szociális bérlakásban él” címet viselő karácsonyi képeslapja, és weboldalukon közölték, azonnal visszavonták a terméket. A cég ígérte: vizsgálatot indítanak annak kiderítésére, hogyan mehetett át a képeslap a minőségellenőrző rendszerükön, amit az eset miatt meg fognak erősíteni.

És, hogy mi verte ki a biztosítékot az embereknél? Mik voltak azok az „sértő”, „szégyenteljes”, „hitvány” és „gonosz” jelzőkkel illetett poénok, amik annyira nem tetsztettek sokaknak? A képeslap szerint onnan lehet tudni, hogy a Télapó szociális bérlakásban él, mert „egy év alatt csak egyszer dolgozik, ugyanazt a divatjamúlt, soha ki nem mosott ruhadarabot hordja minden nap, alkoholizál munka közben, és rendszeres betörések írhatóak a számlájához.

Persze volt, aki meglátta a válaszokban a viccet és értetlenkedett a humortalan embereken, akik sértőnek találták, hogy a szociálisan rászoruló embereket részeges, igénytelen, munkakerülő bűnözőkként festették le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik