Élet-Stílus

Lenyűgözőek Tokió karácsonyi fényei

Tokió karácsony (tokió, karácsony, )
Tokió karácsony (tokió, karácsony, )

A japánok híresek arról, hogy mindent a lehető legtökéletesebben csinálnak meg. Nincsen ez másként a városok karácsonyi díszítésével sem.

Japán egyvalamiben talán a világ miden más országánál jobb: átvenni mások ötleteit, kezdve már a több ezer éve a kínaiaktól kölcsönzött írástól és vallástól a második világháború után a nyugattól ellesett technológiákig. Egy ideig csak utánoznak – elsőre nem is olyan jó eredménnyel – majd egy idő után a japánokra jellemző precizitással és tökéletességre törekvéssel már mindenki másnál jobban csinálják, úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Így vannak a városok karácsonyi díszeivel is. Pár évtizeddel a karácsonyi ünneplés átvétele után már olyan díszkivilágításba tudják borítani fővárosukat, hogy Párizs, London vagy New York irigykedve nézheti. 

A Caretta Shiodom bevásárlóközpontban a “Canyon d’Azur” (Kék Kanyon) fantázianevű fényjáték kápráztatja el a látogatókat. 

 Fotó:Europress

Ami így néz ki mozgás közben. 

 

A Tokyo Midtown negyedben 180 ezer LED lámpa fényével hozták létre a “Csillagfény Kertet”. 

 Fotó:Europress

 Fotó:Europress

Mozgásban még lenyűgözőbb

A Tokió Torony kilátójában is csodás karácsonyi díszítés mellett nézhetik meg a magasból az ünnepi fényekbe borult nagyvárost.

 

A Tokió központjában, a császári palotához közel található Marunouchi épület nem bízta a véletlenre, és a Disney-vel együttműködve alakította ki az ünnepi díszítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik