Élet-Stílus

Tökéletes karácsony Borkonyha módra

A Michelin-csillagos Borkonyha egyik tulajdonosát, Horváth Tamást kértük, mesélje el, hogyan szokták megünnepelni a karácsonyt. Kiderült, meg is ajándékozzák egymást, olvassák el, hogyan!

“Nyitás óta minden évben szervezünk karácsonyi partit a Borkonyha csapatának. Mindenkinek megköszönjük az egész éves munkáját és mindenki kieresztheti a gőzt, kitombolhatja magát.

Volt már bowlingozás, borbár, gokartozás, Egri túra fürdővel és pincelátogatással. A legemlékezetesebb talán az „ottalvós” túránk volt, Badacsonyban. Az utolsó karácsony előtti vasárnapon indultunk, hajnali kettőkor. A csapat egy része haza sem ment a szombati munka után, inkább elkezdte a ráhangolódást. Autóba ültünk és útközben pálinkával egybekötött borkóstolóval alapoztuk meg a hangulatot Alsóörsön, ahol az egyik szakács kollégánk apukája fogadott minket a saját pincéjében. Reggel ötkor érkeztünk Badacsonytomajra, pont egy időben a malac érkezésével.


Kép forrása: Horváth Tamás

Ha nem mondtam volna , ez egy interaktív parti volt, munkával egybe kötve: egy igazi disznóvágás borász barátunknál, mindennel ami ilyenkor szokás. Reggeli pálinkázás, vágás, perzselés, bontás, hurka és kolbász töltés, disznósajt készítés, sült vér reggelire, orja leves ebédre, házi rétessel. Este meg a szokásos karácsonyi ajándékozás: kihúzzuk egymás nevét. Italozás és karaoke.

A csapat szerint a nap legemlékezetesebb pillanata az elvesztett fogadásunk teljesítése volt, mikor tulajdonostársammal, Zolival (Kalocsai Zoltán) lemostuk Ákos (Sárközi Ákos séf) autóját egy szál jégeralsóban az udvaron, télvíz idején. Másnap délben mindenki kipihenten és üdén állt készen a vendégek fogadására.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik