Élet-Stílus

Tüdőgyulladásban halt meg a világ legkövérebb férfije

keith martin (keith martin)
keith martin (keith martin)

A több mint 440 kilós Keith Martin le akart fogyni. Halála előtt nem sokkal gyomorszűkítő műtéten esett át.

“Belegondolni is rossz, hány szép évet vesztegettem el azért, mert képtelen voltam erőt venni magamon, és a függőségemen. Ehelyett csak ettem, ettem, és ettem. Rengeteget. De most végre kaptam egy lehetőséget, hogy végre új fejezetet nyissak az életemben” – nyilatkozta még tavaly, a sorsfordító gyomorszűkítő műtétjére készülve Keith Martin.

A 44 éves brit férfi akkor már több mint 400 kilót nyomott, a súlya pedig orvosa szerint az életét veszélyeztette. Műtétjét, melynek során az orvosok Keith gyomrának háromnegyedét eltávolították, a Channel5 egyik műsora élőben is közvetítette. Az operáció után, Keith orvosa, Kesava Mannur elmondta, a férfi műtétje remekül sikerült, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Keith új életet kezdjen.

Keith a beavatkozást követően is optimistán nyilatkozott: mint mondta, alig várja, hogy végre lábra állhasson, és elvihesse kutyáját, Benjit sétálni. Elárulta azt is, hogy súlyproblémái a húszas évei elején kezdődtek, nem sokkal azután, hogy elvesztette édesanyját. “Fogalmam se volt, mihez kezdjek. Lesújtott a gyász, és a bánatból az evésbe menekültem” – emlékezett vissza a férfi, aki elmondta, napjában legalább 20 ezer – a felnőttek számára javasolt mennyiség tízszeresét – fogyasztotta.


Új életet akart kezdeni
Kép forrása: Europress

“Reggelire hat tükörtojást ettem szalonnával. Ebédre, ami néha-néha egybefolyt a vacsorával, egy teljes pizzát, egy jó nagy adag kebabot, kínait és három-négy hamburgert pusztítottam el.” És, ha mindez nem lett volna éppen elég rossz, Keith azt is elárulta, hogy ehhez napjában legalább hat csésze kávét és két liter üdítőt is megivott.

A férfit egyébként néhány hónappal a műtétet követően hazaengedték a kórházból, mert állítása szerint rettenetes honvágy gyötörte. Néhány héttel később megbetegedett, majd kiderült, édesanyjához hasonlóan tüdőgyulladása van. Hiába tettek meg mindent a gyógyulásáért az orvosok, nem sokkal később Keith belehalt a betegségbe. Orvosa, dr. Kesava Mannur most azért lobbizik, hogy a brit kormány szigorítsa a gyorséttermi-ételekre vonatkozó szabályozást, és adóztassa meg ezeket az olcsó ételeket, mert szerinte ez az egy módja van annak, hogy a Keith-éhez hasonló eset ne ismétlődhessen meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik