Élet-Stílus

Megvannak a Paraszupersztár győztesei

paraszupersztár (paraszupersztár)
paraszupersztár (paraszupersztár)

A fogyatékossággal élő embereknek meghirdetett tehetségkutató tegnapi döntőjében 19 produkció mérettetett meg.

 

Véget ért a Paraszupersztár tehetségkutató verseny, amelyet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége az idén tavasszal hirdetett meg fogyatékossággal élő embereknek. Az előadó-művészeti kategória december 5-i döntőjében 19 produkció méretett meg, a nyertesek és az alkotóművészeti kategória nyertesei több mint 2,5 millió forint értékű ösztöndíjat és számos különdíjat vihettek haza.

Az előadó-művészeti kategória nyertesei: ének kategóriában Szluka Lídia ének- és kamaraművész, hangszeres zene kategóriában Hegedüs Petra klarinétos, tánc kategóriában a ParaDance Company kerekesszékes tánccsoport, vers kategóriában pedig megosztva Harza Márk és Jobák Márta, a verseny legfiatalabb (11 éves) és legidősebb (90 éves) versenyzője.

Az alkotóművészeti kategória első helyezettjei: festmény kategóriában Farkas István és Kovács Tiborné, fotóban Koncz András, grafikában Jákó Balázsné, iparművészet kategóriában Gere István, kisfilmben Kovács Márton és Weér Szabolcs, kisplasztikában Kiss János, népművészetben Koscsó Istvánné, saját irodalmi alkotás kategóriában Mihály Andrea.


Kép forrása: Facebook

A nyertesek több mint két és fél millió forint értékű ösztöndíjat vihettek haza, amelynek legnagyobb részét a MEOSZ állja. A MEOSZ célja, hogy megmutassa, a fogyatékos emberek is lehetnek rendkívül tehetségesek, és bízik abban, hogy a tehetségkutató verseny elősegíti társadalmi befogadásukat, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a fizikai és szemléletbeli akadályok miatt még mindig súlyos hátrányokat szenvednek el, nem férnek hozzá másokkal egyenlő módon az oktatáshoz, a munka világához, a közösségi közlekedéshez, kevésbé tudnak jelen lenni a művészet világában.

A nyertesek bemutatása, a további helyezettek névsora, fotók hamarosan a www.meosz.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik