Élet-Stílus

Szabályosan haladókra „vadásznak” a rendőrmikulások

rendőrmikulás (rendőrmikulás)
rendőrmikulás (rendőrmikulás)

A „jó gyerekek” szaloncukrot kaptak.

Több iskola és óvoda környékén rendőrmikulásokat „állítottak szolgálatba” Szabolcsban, az akcióban a megyei összes kapitányságra részt vesz. A cél, hogy a közlekedők – különösen a gyerekek – szabályosan használják a gyalogátkelőket.

Fotó: police.hu

Az télapók pénteken az iskolák és óvodák körül, szombaton pedig a megye városainak forgalmasabb helyein ajándékozzák meg szaloncukorral azokat, akik szabályosan kelnek át a zebrán.

A gyerekek örömmel fogadták a kezdeményezést, sokan megölelték a mikulást, a kisebbek verset mondtak, a nagyobbak közös fényképet készítettek.

A rendőrség azonban emlékeztet: azok a gyalogosok és sofőrök, akik súlyosan megszegik a közlekedési szabályokat, a virgácsnál komolyabb szankciókra számíthatnak ebben az időszakban is.

Fotó: police.hu

Zala megyében is “lecsaptak” a rendőrmikulások: reggel Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen és Lentiben közlekedési rendőrök segítségével osztogatott ajándékot a télapó iskolákba érkező gyermekeknek, valamint az első osztályosoknak, majd három város kórházában, a gyermekosztályon fekvő apróságokat is meglepte édességgel. Zalaegerszeg utcáin, a szabálykövető autósok szintén jutalomban részesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik