Élet-Stílus

Szálka. Hal nélkül? Dehogy, hallal!

Szűcs Gabit arról kérdeztük, volt-e furcsa, meghökkentő karácsonya... Az nem, de életveszélyes ünnep azért kijutott családjának.

Azt tudjuk, hogy idén karácsonykor Szűcs Gabi milyen cipőben lépked majd. A sztárallűröktől mentes énekesnő Tűsarkú lépteim című lemeze tuti karácsonyi ajándék egyébként, egy kis dolce vita és napfény a tél kellős közepén. Gabit arról kérdeztük, volt-e furcsa, meghökkentő karácsonya. Az nem, de életveszélyes ünnep kijutott a Szűcs családnak.


Kép forrása: Szűcs Gabi 

„Kamaszlányként sokat segítettem a karácsonyi menü elkészítésében, főleg a sütést szerettem, de persze a szüleim rám inkább az összes pucoló, hámozó munkát adták. Panelban laktunk négyesben, a húgommal, a menü mindig Apu halászlevével kezdődött, nekem azóta is ez az íz az igazi.. 16 évesen már állandóan a ruháimmal, a hajammal voltam elfoglalva, úgyhogy alig vártam, hogy vége legyen a konyhai melónak, az utolsó pillanatra halasztott csomagolásnak, rohantam készülődni. Fantasztikus karácsonyi sminket rittyentettem magamnak, a kedvenc ruhámba bújtam, úgy vártam az ünnepet.

A halászlé fantasztikus lett, én túlöltözve, túlbizsuzva, lakkal, rúzzsal nekiláttam, és majdnem megfulladtam.. az első falatban megtaláltam az egyetlen szálkát, ami az ünnep végéig ott is maradt a torkomon. Köhögés, fulladozás, felborított tányér, paprikás lé a ruhámon, az ünnepi abroszon, a szüleim ruháján, a hajunkon. Megúsztam, de még az ajándékbontás előtt mindenki a kedvenc házi mackóruhájába bújt, feltettük a hétköznapi terítőt, a mindennapos tányért, poharat, és lazán, megkönnyebbülten ünnepeltünk együtt. Az egyik legszebb szenteste lett, ijedelem után, megkönnyebbülten, nagy-nagy szeretetben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik