Élet-Stílus

Komoly pornószigor lesz Angliában

Főleg szado-mazo elemeket tilt be a brit médiaszabályozás.

Az amerikai Gawker portál meglehetősen konzervatívnak nevezi a szigetországban bevezetendő pornószabályozást – a brit médiatörvényben konkrétan meghatározzák azt is, hogy mi nem szerepelhet a felnőttfilmekben. A tiltás viszont csak az Angliában készülő alkotásokra vonatkozik, az importpornóra nem.

A szigor attól függetlenül vonatkozik a listán szereplő cselekedetekre, hogy azok beleegyezéssel történnek, a törvényalkotók szerint mindezek a testi épséget veszélyeztetik. Egyebek mellett felsorolják az elfenekelést, az ütlegelést, a fizikai vagy szóbeli agressziót, az arcraülést, az öklözést, a női ejakulációt, a hányást és a vizeletet.

A szigorú szabályozásnak a DVD-n kiadott filmeknek már eddig is meg kellett felelniük, most viszont kiterjesztik annak hatályát az internetes pornóra is. Egy pornószínésznő, aki femdom műfajú filmekben szerepel, abszurdnak és szürreálisnak nevezte a törvénymódosítást. „Minek betiltani az arcraülést? Mi benne a veszélyes? Ez egy olyan cselekedet, amit a legtöbb femdom színésznő csinál, ráadásul teljesen felöltözve. Azt szimbolizálja, hogy a nőnél van a hatalom” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik