Élet-Stílus

Egy puszi miatt halt meg újszülött gyermekük

A kislány szülei biztosak benne, hogy Eloise a kórházban kapta el a vírust, amit szervezete képtelen volt legyőzni.

„Ahhoz, hogy a herpesz egyik emberről a másikra terjedjen nem kell sok: elég egy puszi, sőt, egy ártatlan érintés is. Az orvosok szerint a lányunk is így kaphatta el” – mondták el az ausztrál Daily Mailnek a kis Eloise Lampton szülei. Az alig néhány hetes kislány a napokban halt meg, miután szervezete feladta a küzdelmet a vírus ellen.

A gyászoló szülők, a 28 éves Sarah és férje Douglas Lampton, elmondásuk szerint még most sem értik, hogy történhetett meg ilyesmi. „A lányunk teljesen egészségesen született, de már mikor hazavittük őt feltűnt, hogy valami nincs rendben” – mondta a fiatal édesanya, majd gyorsan hozzátette, azt tűnt fel neki, hogy újszülött lánya keveset sírt. „Három gyermekem van, tudom, hogy az ilyesmi nem normális, ezért ahogy lehetett, visszamentünk a kórházba.”

Addigra Eloise állapota tovább romlott, és az orvosoknak gépekre kellett őt kapcsolniuk, hogy életben tudják tartani. „Néhány órával később közölték velünk, hogy a lányunknak vírusfertőzése van. Azt mondták, mivel a szülés után egyik rokonunk se látogatott meg minket, Eloise a herpeszt vagy tőlem, vagy egy kórházi dolgozótól kaphatta el. Mivel a tesztek szerint nekem nincs herpeszem, csak az utóbbi lehetőség maradt…”

Sarah a lapnak elmondta azt is, férjével sokáig bíztak abban, hogy lányuk szervezete végül elég erősnek bizonyul a vírussal szemben, ám néhány nappal ezelőtt ismét rossz hírt kaptak. „A herpesz mellett egy Staphilococcus-fertőzés is kialakult nála, így az orvosok már nem tehettek érte semmit. Levették Eloise-t az őt életbentartó gépekről, majd átadták nekünk, hogy vele lehessünk a haláláig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik