Élet-Stílus

Pandaikrek születtek Japánban

pandaikrek (pandaikrek, panda)
pandaikrek (pandaikrek, panda)

Három óra különbséggel hozta a világra két kölykét a 14 éves Rauhin.

Egészséges óriáspanda ikrek születtek a Japán nyugati részén fekvő Sirahama városában. A 14 éves Rauhin nevű panda kedd este hozta a világra kölykeit, mindkettő nőstény, súlyuk 180-180 gramm, és mintegy 20 centiméteresek – jelentette be a sirahamai Adventure World vidámpark és állatkert szerdán. Rauhin az állatkert munkatársai szerint júliusban párosodott a 22 éves Eimei nevű pandával. Az állatkert várni fogja a névjavaslatokat a kölykök számára, és még fontolgatják, mikor mutatják be a csemetéket a közönségnek.

Miután 20 óra 31 perckor Rauhin megszülte az első kölyköt, felvette őt a szájával és szoptatni kezdte. A második kölyök órákkal később, 23 óra 33 perckor jött a világra, miközben az elsőt az anyapanda a karjában tartotta.

A kezdődő szülésre utaló jeleket az állatkert munkatársai először kedd reggel észlelték. A szülés nehéz volt, az óriáspandák a magzatvíz eltávozása után általában egy-két órával már életet adnak kölykeiknek, Rauhin esetében azonban 6 óra is eltelt az első kölyök megszületéséig.

Az ikrekkel együtt 2000 óta 14 óriáspanda született az állatkertben, jelenleg Japánban a legtöbb panda – 7 példány – itt látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik