Élet-Stílus

Könyörögnek az orvosoknak, hogy hagyják meghalni gyermeküket

A szülők képtelenek tovább nézni, ahogy négyéves lányuk szenved a rákra kapott agresszív kezelések miatt.

„Csak annyit kérünk, hagyják őt békében meghalni. Nem bírjuk tovább tehetetlenül nézni, ahogy szenved” – magyarázzák döntésüket azok a megtört kínai szülők, akik immár két éve küzdenek lányuk, Zhao Zihan rákjával. A kislány mindössze kétéves volt, amikor egy rutin orvosi vizsgálat során daganatot találtak a szemében.

„A diagnózis pillanatában az egész életünk összeomlott. Azóta minden pillanatban azt kutatjuk, hogyan menthetnénk meg a kislányunk életét. Szinte minden kórházba elvittük őt, kipróbáltuk a legígéretesebbnek tűnő kezeléseket is, sőt, még abba is belementünk, hogy a gyógyulása érdekében eltávolítsák az érintett szemét… Mindhiába. Zihan rákja nem adta fel” – mondja a 27 éves apa, Zhao Lipeng. A férfi azt is hozzátette, a kezelések hatására a kislány nyakán nagyméretű, fájdalmas daganat keletkezett.


Kép forrása: Thinkstock 

„Akárhogy küzdünk, a helyzet egyre rosszabb lesz, sőt, a legfrissebb eredmények már azt mutatják, Zihan betegsége gyógyíthatatlan. Nem szeretnénk több kezelést, csak azt, hogy a lányunk békében hagyhassa itt ezt az életet.”

Kínában az aktív eutanázia sok más országhoz hasonlóan, illegális.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik