Élet-Stílus

Másfél hónapra egyedül hagyta gyerekeit, hogy nyaralhasson

utazás (utazás, )
utazás (utazás, )

A hatgyermekes anya legidősebb fiának azt mondta, vásárolni megy, majd felpattant egy repülőre és meg sem állt Ausztráliáig.

A birminghami asszony azután döntött úgy, hogy sorsára hagyja hat gyermekét, miután az interneten megismerkedett egy férfivel, aki vállalta, hogy fizeti a repülőjegyet, ha az asszony kiutazik hozzá – írja a BBC. A hatgyermekes anya, akinek nevét kérésére nem hozták nyilvánosságra, belement az alkuba, és utazott, sorsára hagyva hat gyermekét, akik közül a legidősebb 14, a legfiatalabb pedig mindössze hároméves.

A BBC beszámolója szerint a nő távozásakor azt mondta 14 éves fiának, hogy bevásárolni megy, majd repülőre szállt és meg sem állt Ausztráliáig. A fiú négy órával később értesítette nagyszüleit arról, hogy édesanyjuknak nyoma veszett, akik rövid keresgélés után rá is bukkantak gyermekükre. Miután a nő közölte szüleivel, hogy nem hajlandó visszamenni, a nagyszülők értesítették a gyermekvédelmet.

Ezt követően az asszonyt a hatóságok is megpróbálták hazaparancsolni, de a nő kikapcsolta a mobilját és inaktiválta a közösségi oldalakra regisztrált profiljait is. Csak hat héttel később érkezett haza. A reptéren a rendőrség azonnal őrizetbe vette és hatrendbeli veszélyeztetés miatt indított eljárást ellene. Gyermekeit jelenleg a nagyszülők nevelik. Védője a BBC kérdésére elmondta, az anya egész idáig lelkiismeretesen nevelte gyermekeit, és azért utazott el, mert szüksége volt egy kis kikapcsolódásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik