Élet-Stílus

Hat hónap alatt 40 évet öregedett a kínai nő

A kétgyermekes anyuka ritka betegségben szenved, amitől – noha csak 28 éves – úgy néz ki, mintha 70 lenne.

„Az első gyermekem születése után kezdődött. Egyik napról a másikra, mindössze fél év alatt éveket öregedtem: a bőröm megereszkedett, elvesztette a rugalmasságát és foltos lett” – emlékszik vissza a kezdetekre a 28 éves kínai nő, aki azóta kétségbeesésében már egy plasztikai sebészhez is bejelentkezett. „Az elején meg voltam győződve arról, hogy a tünetek hátterében a szülés áll, és bíztam benne, hogy néhány hét alatt elmúlnak majd.”


Képek forrása: http://online.thatsmags.com/ 

Csakhogy nem így történt. Sőt, Hu Juan tünetei az idő előrehaladtával folyamatosan romlottak. „Ezután reménykedni kezdtem, hogy ha másodszor teherbe esek, az megállítja és visszafordítja a folyamatot, de végül nem vártam addig, és orvoshoz mentem.” A 28 éves shanghaii nő elárulta, az orvosainak sokáig fogalmuk sem volt arról, a bőre hogyan öregedhetett alig fél év leforgása alatt közel 40 évet.

„Vagy egy tucat vizsgálat következett és csak ezután derült ki, hogy egy ritka betegségben, úgynevezett cutis laxában szenvedek. Emiatt az arcbőrben lévő kötőszövet elveszíti a rugalmasságát és ernyedtté, petyhüdtté válik.” Hu elárulta azt is, orvosai szerint a betegség örökletes, és egyelőre nincs ismert gyógymódja. „Az egyetlen dolog, ami reményt adna arra, hogy visszakapjam az életem, a plasztikai sebész” – mondja.

 

Az asszony reméli, hogy a műtét sikeres lesz, a betegség ugyanis megkeseríti a mindennapjait is. „Bárhova megyünk is együtt, az emberek a férjem anyjának néznek. Még a személyi igazolványomat se használhatom, mert az esetek többségében azt hiszik, hamis.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik