Élet-Stílus

A világ legszomorúbb karácsonyfája

Szomorú karácsonyfa (karácsonyfa, )
Szomorú karácsonyfa (karácsonyfa, )

Szégyenletesnek találják egy brit kisváros lakói a főtéren felállított önkormányzati karácsonyfát. Talán, nem véletlenül.

Micklehurst lakói nem fukarkodnak a jelzőkkel, amikor a településen felállított – egészen pontosan elültetett – karácsonyfáról kérdezik a véleményüket. Szánalmas, a legrosszabb egész Nagy-Britanniában, szörnyű, megdöbbentően visszataszító. Ezek a szavak hangzanak el, amikor a karácsonyi ünnep díszének szánt fenyőfáról van szó.

 Kissé csenevész az önkormányzati karácsonyfának szánt fenyő

Olyan kicsi, hogy „ha rá nem mutat valaki, észre sem lehet venni, eltakarja a lámpaoszlop” – mondta el az egyik helyi lakos, míg mások azon morfondíroztak, annyira csenevész, hogy még ellopni sem érdemes. A szerencsétlenül kinéző fán még a ráaggatott karácsonyi díszek sem segítettek.

 A “világ legszomorúbb karácsonyfája”

Az önkormányzat a kritikákra azzal válaszolt, hogy pénzügyi nehézségek miatt döntöttek úgy, hogy egy több éven át használható fenyőfát ültetnek a főtérre, ahelyett, hogy egy kivágott és így csak egyszer használatos nagyobb fát használnak karácsonyfának. És azzal biztatják a helyieket, hogy „majd impozánssá fog nőni”. A helyieket azonban ez nem nyugtatta meg. Ők inkább már azt a bizonyos “jövőbeni karácsonyfát” szeretnék idén is csodálni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik