Élet-Stílus

A protokollszakértő szerint közönségesek Goodfriend nyakkendői

Goodfriend nyakkendői 1 (andré goodfriend, nyakkendő)
Goodfriend nyakkendői 1 (andré goodfriend, nyakkendő)

A stílustanácsadó szerint viszont ma már nincsenek a diplomáciában szigorú öltözködési előírások és erőltetett lenne bármit belemagyarázni az ügyvivő viseletébe.

A kötéssel nincs gond, de kicsit közönségesek André Goodfriend nyakkendői – mondta Görög Ibolya protokollszakértő a VS.hu-nak. Az amerikai ügyvivőn szinte minden megjelenésekor más mintájú nyakkendőt lehet látni, ami az utóbbi napokban a sajtónak is szemet szúrt. A diplomata a Twitteren minderre úgy reagált, hogy „a kötelékeket akarja erősíteni”, mármint Magyarország és Amerika között.

A protokollszakértő szerint inghez nem lenne szabad olyan nagy mintájú nyakkendőket húzni, mint Goodfriend teszi, a politikában és a diplomáciában jobban veszik ki magukat a semleges, nem túl feltűnő viseletek. Schiffer Miklós stílustanácsadó viszont megengedőbb volt vele szemben: ő úgy látja, hogy a diplomáciában ma már nincsenek szigorú előírások, az ügyvivő olyan nyakkendőt hordhat, ami az ízlésének megfelel. Az Egyesült Államokban sokan öltenek magukhoz ehhez hasonlókat – mondta Schiffer, aki szerint erőltetett lenne bármit belemagyarázni Goodfriend nyakkendőibe.

Fotók: MTI, Századvég Alapítvány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik