Élet-Stílus

8 hónap után újra hallhatták fiúk szívét a gyászoló szülők

sziv(960x640).jpg (szív, )
sziv(960x640).jpg (szív, )

Azután, hogy márciusban elvesztették a gyermeküket, találkozhattak a férfival, aki megkapta a szívét.

„Matthew egész életében csodálatos, önzetlen ember volt, aki nem csak a családjával, de a körülötte élőkkel is törődött” – mondta a Kare11.com csatornának Jared Heisler, a Dakota Egyetem egykori hallgatójának édesapja. A gyászoló apa saját bevallása szerint azért nyilatkozott a csatornának és azért vállalta, hogy tévéstáb kísérje őket, mikor először találkoznak a férfivel, aki megkapta Matthew szívét, mert szeretné felhívni a figyelmet a szervadományozás fontosságára.

„Sokszor egy ilyen önzetlen tett jelenti a különbséget élet és halál között. Matthew is hitt ebben, amikor úgy döntött, szervadományozó lesz” – tette hozzá. Jared elárulta 21 éves fia idén márciusban egy lakástűz miatt vesztette életét. „Hiába érkezett időben a segítség, Matthew-n már nem tudtak segíteni. A szerveit nem sokkal később felajánlották a várólistákon szereplőknek. Összesen hatvan embert mentett meg.”

Noha a tudat, hogy gyermekük halála több tucat embert mentett meg, némi vigaszt jelentett a megtört szülőknek, titkon vágytak arra, hogy találkozzanak az emberrel, aki a szívét kapta fiuktól.

Az egykori vietnami veterán, Tom Meeks három éve várt új szívre, és már-már feladta a reményt, amikor hírt kapott arról, hogy a Mayo klinika, ahol kezelték, kapott egy számára megfelelő szívet. A műtét után sokáig lábadozott, ám mikor erőre kapott úgy döntött, találkozni szeretne azokkal az emberekkel, akiknek az életét köszönheti.

A találkozásra a két családnak mostanáig kellett várniuk, a megható pillanatról, ahogy a család 8 hónap után újra hallhatja Matthew szívének dobbanásait, videó is készült: 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik