Élet-Stílus

Rendkívül ritka tapír született Angliában

tapírkölyök (tapír, kölyök, cuki, )
tapírkölyök (tapír, kölyök, cuki, )

Nias születése reményt ad az állatvédőknek, akik egy lépéssel ismét közelebb kerültek a kipusztulás szélén álló faj megmentéséhez.

Nias egy fiú maláj tapír. Fajtája igen ritka, már csak 1500 – 2000 példány élhet belőle összesen a világon. A napokban, a kenti Port Lympne Reserve intézetben született bébi azonban reménnyel tölti el az emlős megmentéséért küzdő állatvédőket – írja a BBC.

„Nias születése fantasztikus hír, nem csak a munkatársaink számára, hanem a maláj tapírok fennmaradásának szempontjából is fontos pillanat” – nyilatkozta lelkesen Adrian Harland, az intézet igazgatója. „Nagyon büszkék vagyunk mindarra, amit sikerült véghezvinnünk.”

 Fotó: Europress

A maláj tapírok a természetben Ázsia délkeleti esőerdőiben élnek. Az illegális fakitermelések miatt azonban mára nagyon beszűkült az életterük, és populációjukat a vadászok sem kímélték. A maláj vagy ázsiai tapír egyébként a legnagyobb testű tapírfaj. Születésekor fekete alapon fehér csíkokat és pöttyöket visel, később azonban szőre az éjszakai erdőben való rejtőzéshez alkalmazkodik.

Nias a tizenegyedik maláj tapír, amelyik a Port Lympne Reserve-ben született 1989 óta, az intézet ezzel Európa legeredményesebb, ritkaállat tenyésztőjévé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik