Élet-Stílus

Mesehősnők, ahogyan még sohasem látta őket

aleXsandro Palombo 2 (mesehős, erőszak, )
aleXsandro Palombo 2 (mesehős, erőszak, )

Vérző ajkak, fekete monoklik a szem körül: a párkapcsolaton belüli erőszakra hívja fel a figyelmet egy olasz művész.

A meséknek általában úgy érnek véget, hogy „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”. De vajon mi történik hercegnőkkel és a királyfikkal az egymásra találás és az amíg meg nem halnak között? Idilli boldogságban töltenek el minden egyes percet, vagy lehet, hogy ők is belefásulnak szerelembe? Lehet, hogy a hercegnő elhidegül, a királyfi idegeit meg lassan felőrli a stressz, úgyhogy inni kezd, amitől majd erőszakossá válik. Csakhogy akkor a történet már nem mese, hanem a kőkemény valóság.

 kép: aleXsandro Palombo / Facebook

Egy olasz képzőművész, és aktivista, aleXsandro Palombo november 25.-re, a nők elleni erőszak terjedésének nemzetközi világnapjára (International Day for the Elimination of Violence against Women) készítette el Coward (gyáva) című, mesehősnős sorozatát.

„Nők ezreit ölik meg minden évben szerte a világon. A nők elfogadhatatlan társadalmi hátrányban vannak. Férfiként szégyellem magamat azok miatt, akik erőszakosak nőkkel. Ezek nem férfiak, csak gyávák. Az igazi férfiaknak küzdeniük kell ellenük!” – idézi a művészt a brit Metro.

 kép: aleXsandro Palombo /Facebook

Palombo egyébként nem először használ rajzfilmfigurákat, hogy felhívja a figyelmet a nőket érintő kérdésekre. Korábban a mellrákból felépült nőként ábrázolta őket a Survivor (túlélő) című sorozatban.

 kép: aleXsandro Palombo /Facebook

További képeket aleXsandro Palombo blogján talál, ha IDE kattint, vagy a müvész Facebook oldalán ha IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik