Élet-Stílus

Kirúgták, mert betegsége miatt szabadságot kért

A 19 éves ételfutár azután kért hat hét betegszabadságot, hogy kiderült, agydaganatát műteni kell.

„Nem akartam hinni a fülemnek. Azt reméltem megértő lesz majd, ehelyett közölte velem, hogy ha most elmegyek, ne is menjek vissza dolgozni, mert addigra már rég felvesz valakit a helyemre” – panaszolta Jonathan Larson az amerikai NBC csatornának, majd hozzátette, mikor nem tágított, főnöke egész egyszerűen kirúgta őt.


Kép forrása: NBC 

A 19 éves ételfutár, aki 15 éves kora óta küzd az agydaganat egy ritka fajtájával elmondta, szeretné, ha a főnöke bocsánatot kérne tőle minősíthetetlen viselkedéséért. „Szeretném, ha belátná, ez nem egy olyan dolog, amit irányítani tudok” – mondta, majd hozzátette, a betegsége szerencsére az elmúlt hónapokban sokat javult, a szóban forgó műtét lenne az utolsó lépcső a teljes gyógyuláshoz. „2010-ben diagnosztizáltak multifokális ependimómával, egy a központi idegrendszert érintő daganattal, ami látási zavarokat, szédülést és erős fejfájásokat okoz. Négy éve járok kezelésre, de eddig még soha, senki nem mondta, hogy ez zavarná.”


Kép forrása: Facebook 

Az NBC Jonathan beszámolója után megkereste a fiú munkáltatóját is, de ő nem kívánt nyilatkozni. Helyette a cég szóvivője jelentkezett, és közleményében tudatta, a Rosebud étterem igyekszik minél hamarabb kivizsgálni az esetet. „Amennyiben kiderül, hogy valamelyik munkatársunk hibázott, természetesen felelősségre vonjuk majd” – írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik