Élet-Stílus

„Buzik laknak itt” – ez egy lakcím volt a Google térképen

A leszbikus szülők nem akartak hinni a szemüknek, amikor fiuk észrevette a sajátos elnevezést.

Jennifer Mann és Jodi McDaniel az észak-karolinai Cantonban él. A leszbikus pár három gyermeket nevel és velük él egy unokájuk is. A szokatlan családmodell ellenére sosem voltak kitéve verbális vagy fizikai támadásoknak.

Egészen addig, amíg fiuk, a 17 éves Dakota rá nem keresett a Google Térképen a házukra.

Az épület melletti utcaszakasznál a következő felirat állt: „Buzik laknak itt”. Az anyukák nem kicsit lepődtek meg a sajátos elnevezésen; és persze azonnal felkeresték a Google-t.

A keresőcég egy hónapon keresztül nem lépett közbe, egészen addig, amíg a helyi lap fel nem kapta az ügyet. A Google címekért felelős megyei koordinátora elmondta, hogy természetesen hivatalosan nem engedélyezett senki ilyen bejegyzést, az adott utcaszakasznak egyébként nem volt korábban neve; így vélhetően valaki – a Google közösségi térképszerkesztő felületén – önhatalmúlag elnevezte azt, és ezt nem sikerült az illetékeseknek kiszúrni és kiszűrni. A Google Map Maker felhasználási feltételei egyébként elég világosan rögzítik, hogy tilos a „nem helyénvaló, rágalmazó, sértő, obszcén vagy jogellenes tartalom” feltöltése.

A furcsa lakcím – a kiemelt médiafigyelem hatására – a napokban végre (és talán végleg) eltűnt a térképről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik