Élet-Stílus

Harmincezer üdvözlőlapot kapott a Down-szindrómás fiú

A világ legkülönbözőbb pontjairól érkező leveleket kézbesítése meghaladta a postás képességeit.

A franciaországi Calais-ben élő Manuel a hétvégén ünnepelte 30. születésnapját. Szülei azt szerették volna, hogy a Down-szindrómás fiúnak igazán különleges legyen ez a nap, ezért anyja még hetekkel ezelőtt az alábbi bejegyzést tette közzé a Facebookon: „A fiam, Manuel november 22-én ünnepli a 30. születésnapját. Down-szindrómában szenved. Azért írok nektek, hogy megkérjelek titeket, szánjatok pár percet arra, hogy írtok neki egy üdvözlőlapot, és hogy ezt az üzenetet megosztjátok”.

A 61 éves Jacqueline bizonyára hitt a közösségi oldalak hatékonyságában, de valószínűleg ilyen eredményre nem számított. A bejegyzést 120 ezren osztották meg.

Jöttek a levelek tucatjával. Aztán százával. Aztán a postás közölte, hogy képtelen kézbesíteni ennyi lapot, ezért kisteherautóval hozták ki a többit. Csak szombaton – Manuel szülinapján – háromezer levél érkezett (nemcsak Franciaországból, de még Sri Lankáról és Hong Kongból is), így az ünnepelt összesen harmincezer üdvözlőlapot kapott a jeles eseményre.

Manuel ajándékait (mert volt, aki csokit és egyéb apróságot is küldött) végül a szomszéd garázsában kellett elhelyezni; a szülinapos pedig könnyekig meghatódott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik