Élet-Stílus

Ez a dalt kérik a legtöbben a temetéseken

A nóta, amit először keresztre feszített emberek énekeltek boldogan arról, mindig ez élet vidám oldalát nézd, bármilyen sz*r is az élet.

Elsőre meglepőnek tűnő, de mégis tökéletes választásnak számító dal vált a legnépszerűbb temetési búcsúzenévé a brit esküvőkön, a legendás Monty Python humorcsapat filmjének, a Brian életének záródala, az „Always Look on the Bride Side of Life”. Eric Idle szerzeménye egy évtized után mozdította el a „legnépszerűbb brit temetési dalok” listájának első helyéről Frank Sinatra „My Way” című számát.

A több harmincezer temetés alapján megszületett listát készítő temetkezési vállalt vezetője szerint „generációs váltást lehet tapasztalni” abban, hogyan állnak hozzá az emberek a temetésekhez, és „ez jól látszik azokon a zenéken keresztül, amit a gyászszertartásra kérnek”. Miközben a klasszikus zenék, köztük különösen a vallási és egyházi énekek népszerűséges az utóbbi években rohamosan csökkent, miközben a humoros, könnyed dalokat, vagy a fociindulókat és tévésorozatok zenéit egyre több temetésen kérik.

 

Persze van, amikor olyan zenét kérnek az emberek, amit a temetkezési vállalatok nem hajlandóak lejátszani, mert „ízléstelennek” számít, vagy mert a dalszöveget „helytelennek” ítélik – bár egy már egyre kevesebb helyen fordul elő. A „letiltott” számok között a felmérés szerint olyanok volta, mint az „Another One Bite the Dust” (nagyjából: Egy újabb fűbe harapott) a Queentől, a „God Save the Queen” a Sex Pistoltól valamint a Black Sabbath több szerzeménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik