Élet-Stílus

Túlélte a csodababa, hogy a 23. hétre született

Az orvosok semmi esélyt nem láttak arra, hogy a kislány néhány napnál tovább éljen.

Még az orvosokat is meglepte az a hatalmas élniakarás, amit egy 23. hétre született pici lánynál tapasztaltak. Dacára annak ugyanis, hogy születése után orvosai egy százalék esélyt sem adtak a kínai kislány túlélésére, a baba életben maradt, sőt mi több az állapota azóta stabilizálódott.

A dél-kínai Chongqing városában lévő kórházban mindenki ismeri a „csodababát”, akit egymás között „evőpálcika-lánynak” hívnak, a baba ugyanis alig 30 centivel és mindössze 660 grammos súllyal jött a világra. A baba édesanyja nem sokkal korábban méhnyakproblémákkal érkezett a kórházba, és fogalma sem volt arról, hogy néhány órával később megszületik gyermeke.


Kép forrása: mirror.co.uk 

Csakhogy a gyors vizsgálat kiderítette, ahhoz, hogy mindkettőjük életét megmenthessék azonnali orvosi beavatkozásra van szükség. Noha a műtét sikeres volt, nem sokkal később váratlanul megindult a szülés, amit az orvosok spontán vetélésnek gondoltak. Mindent megtettek azért, hogy a kislány túlélési esélyeit növeljék, annak ellenére, hogy biztosak voltak benne, a koraszülött baba nem éri meg a másnapot.

A kislány azonban máshogy gondolta. Születése óta nyolc nap telt el, az állapota pedig teljesen stabil, orvosai szerint túl van az életveszélyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik