Élet-Stílus

“Nem vagyunk terroristák feleségei, a kendő a fejemen nem ijesztő”

Fatma Ben Guefrache 1 (szépségkirálynő, muszlim, )
Fatma Ben Guefrache 1 (szépségkirálynő, muszlim, )

Megválasztották a világ legszebb muszlim nőjét Indonéziában. Egy tunéziai informatikus lett a királynő.

Tunéziai informatikust választottak a világ legszebb muszlim nőjévé. Fatma Ben Guefrache tizenhét vetélytársát utasította maga mögé az indonéziai Prambananban rendezett szépségversenyen. Győzelme után, a huszonöt éves nő azt kívánta, hogy Allah, a mindenható segítse őt Palesztina és a szíriai nép felszabadításában – írja az MTI.

A szépségkirálynő aranyórát, aranydinárt és zarándokutat nyert Mekkába. A döntősök fejkendőt viselve vonultak végig a kifutón, a zsűrit pedig nemcsak szépségükkel, hanem Korán-ismeretükkel is le kellett nyűgözniük.

 Fotó: Europress

A versenynek elsősorban az a célja, hogy megszüntesse az előítéleteket – mondta Dina Torkia, a brit részvevő. “Nem vagyunk terroristák feleségei, a kendő a fejemen nem ijesztő” – magyarázta.

A Miss Muszlim (World Muslimah) a nyugati világban megszokott szépségversenyekre adott válasz. 2011-ben hozták létre, de igazán nagy visszhangot 2013-ban keltett, amikor a Miss World döntőjét rendezték Indonéziában. A muszlim országban hetekig tiltakoztak a szépségkirálynők bikinis felvonulása ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik