Élet-Stílus

Megmentett egy meleg bikát a Simpson család alkotója

Az ír szarvasmarha nem teljesítette, amit elvártak tőle, mert inkább a többi bika után érdeklődött. Vágóhídra akarták vinni.

Benjyt, egy írországi farm lakóját vágóhídra akarta vinni gazdája, miután nem termékenyítette meg a teheneket – az állatot inkább a többi bika érdekelte. Története úgy került a nyilvánosság elé, hogy tulajdonosa mesélt róla egy barátjának, aki egy helyi újságnál dolgozik. Az újságíró, Joanna McNicholas a BBC-nek elmondta, hogy az állat „olyan, mint egy nagy bárány, szelíd és csendes”.

Miután Benjy története megjelent a helyi lapban, egy állatvédő szervezet gyűjtést indított azért, hogy ne vágják le. A kezdeményezéshez melegjogi szervezetek is csatlakoztak. Alig egy hét alatt kilencezer font gyűlt össze az állat kivásárlására, ebből ötezer a Simpson család egyik alkotójától, Sam Simontól érkezett.

„Minden szarvasmarha a vágóhídon végzi, de csak azért leölni ezt az állatot, mert meleg, az még nagyobb tragédia” – mondta az egyik adakozó állatvédő. Benjyt az ír farmról átszállítják egy állatmenhelyre, a megvásárlásra fordított összegen felüli pénzt a tartására fordítják.

A homoszexualitást – melyet sokan természetellenesnek bélyegeznek – ezerötszáz állatfajnál figyelték meg. Legnagyobb mértékben a denevéreknél van jelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik