Élet-Stílus

Csonttá fogyott fiú fotója leplezte le az auschwitzi körülményeket

Tragikus állapotok között tengődnek az utcagyerekek a manilai önkormányzat által fenntartott intézményben.

Koncentrációs táborhoz hasonló állapotok uralkodnak egy utcagyerekek számára fenntartott manilai menedékhelyen – írja a fülöp-szigeteki Inquirer.net.

Októberben készült az itt látható fotó egy Frederico nevű alultáplált kisfiúról, akit az említett otthonban fényképezett le Catherine Scerri, egy gyermekjogokkal foglalkozó civilszervezet igazgatóhelyettese. A fiú állítólag márciusban került a menedékhelyre, az önkormányzat által fenntartott intézmény azóta sem tudta kideríteni a gyermek nevét, korát és korábbi címét.


Fotó: Bahay Tuluyan civil szervezet

Scerri elmondása szerint az utcagyerekek nevelését és ellátását „biztosító” otthonban olyanok a körülmények, mint egy rosszabb börtönben: mindennapos a bentlakók között a zaklatás, de a nevelők is bántalmazzák, esetenként kínozzák a gyerekeket. Az intézmény elméletileg száz férőhelyes, de van, amikor több mint négyszázan tartózkodnak ott. A szobákban mindössze egy vödör található – ez helyettesíti a WC-t.

Az otthonban uralkodó gyalázatos körülményekről már többször tájékoztatták a civilek a főpolgármestert, a legutóbbi levélhez csatolták a kisfiú fotóját, és ez – valamint bizonyára a helyi média érdeklődése – már eredményre is vezetett: a város vezetője, Joseph Estrada ígéretet tett, hogy az intézmény több támogatást fog kapni az önkormányzattól.

Azóta a kisfiú állapota is sokat javult, Frederico felszedett néhány kilót; de még sok vizsgálatra lenne szükség, hogy teljes képet kapjanak az egészségéről.

FRISSÍTÉS:
Az Inquirer újabb cikke szerint a szociális minisztérium tényfeltáró vizsgálatot indít az ügyben, a kormányzat is támogatást ígért az intézményben uralkodó állapotok mielőbbi javítása érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik