Élet-Stílus

A legpocsékabb Európában

Forgalmi dugók, depresszió, alkoholizmus, áfa, túl sok drog, vagy túl kevés Zara. Meglepő adatok: ebben sereghajtók az Unió tagállamai.

Szemléletes és nem kifejezetten derűlátóinfografikát jelentett meg a Thrillist, ami azt mutatja be, hogy az egyes EU-tagállamok miben a leggyengébbek. A problémák az első világbeli gondoktól, a balkáni balhékig terjednek, sokszor illenek a közhelyekhez, gyakran viszont egészen meglepőek.

 

Ausztria: Biztosan nehéz lehetett sógoréknál valami kivetnivalót találni, de a statisztika azt mutatja, hogy az osztrák fiatalok szívják a legtöbb cigarettát: a 15-24 évesek közel 30%-a gyújt rá naponta.

Belgium: Ők állnak a legrosszabbul a forgalmi dugók terén. Valójában az első két legkatasztrofálisabb város Brüsszel és Antwerpen volt.

Bulgária: Itt a legrosszabb a sajtószabadság helyzete.

Ciprus: Cipruson a legalacsonyabb azoknak a 18 éveseknek a száma, akik köz- vagy felsőoktatásba járnak.

Csehország: Nem, semmi köze a sörhöz. Meglepő lehet, de itt a legnagyobb probléma a modernkori rabszolgaság.

Dánia: Egy perc csenddel emlékezzünk meg a dánok nyomorult sorsáról, náluk esik ugyanis egy főre a legkevesebb Zara áruház.

Egyesült Királyság: A briteknél fogy a legtöbb kokain. És amfetamin. És LSD is.

Észtország: Itt a legnagyobb a különbség a két nem fizetése között. Ugyanazért a munkáért a férfiak harmadával több fizetést kapnak, mint a nők.

Finnország: Nem meglepő, hogy itt a legmagasabb a depressziósok aránya.

Franciaország: Itt beszélnek a legkevesebben angolul. Akik mégis beszélnek, általában letagadják.

Görögország: Csak amire számítani lehetett: Görögországban a legmagasabb az államadósság, ami 2013-ban a GDP-jük 130%-a volt.

Hollandia: Szintén nem meglepő az eredmény. Hollandiában hal meg ugyanis a legtöbb biciklista közúti balesetben.

Horvátország: Innen érkezik a legkevesebb résztvevő az ERASMUS nemzetközi cserediák programokba.

Írország: A mindig jókedvű íreknél a legmagasabb a cisztás fibrózis, egy örökletes betegség kialakulásának esélye.

Lengyelország: A lengyeleknek is súlyos problémái vannak, itt a legkevesebb ugyanis az orvos.

Lettország: Itt a legmagasabb a börtönben lévők aránya a teljes lakossághoz képest.

Litvánia: Bár Finnországban a legmagasabb a depressziósok aránya, mégis Litvániában több az öngyilkos.

Magyarország: Hazánkban sem meglepő az eredmény. Magyarországon a legmagasabb az ÁFA mértéke.

Málta: Itt a legnehezebb vállalkozásba fogni

Németország: Itt a legalacsonyabb a lakástulajdonosok száma. Láthatóan a németek tökéletesen megelégszenek azzal, hogy bérlik otthonukat, és inkább valami mediterrán országban vásárolnak nyaralót.

Olaszország: A statisztikák azt mutatják, hogy az olaszoknál a legmagasabb az adócsalók aránya. A becslések szerint évente mintegy 240 milliárd dollárnyi adót nem fizetnek be.

Portugália: A portugáloknak hatványozottan meg kell küzdeniük az elöregedő Európa általános problémájával. 1000 főre vetítve mindössze 7,9 születést regisztráltak, ami majdnem fele az Írországban adott 15 születés/1000 fős rátának.

Románia: Szomszédaink egy meglehetősen kellemes dologban maradtak alul: Romániában a legalacsonyabb az egy főre jutó mozik száma, mindössze 3,8 mozi jut egymillió lakosra.

Spanyolország: Itt esik ki a legtöbb fiatal a közoktatásból, mintegy 23,5%-uk nem fejezi be a kötelező oktatást.

Svédország: Aki azt hitte, hogy Svédországban minden csak IKEA-húsgolyó, rénszarvas, játék, és mese, annak csalódnia kell. Itt jut ugyanis a legkevesebb kórházi ágy egy lakosra.

Szlovákia: A teljes népesség mintegy 13,05%-ával Szlovákia nyerte el a legkevesebb szavazó országának kétes dicsőséggel kecsegtető címét.

Szlovénia: Azt hihetnénk, hogy Szlovénia már rég kilábalt a jugoszláv sokkból. Aztán kiderül, hogy náluk halnak meg a legtöbben az alkoholfogyasztás rövid vagy hosszú távú következményei miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik