Élet-Stílus

Két év alatt négy gyermeket vesztett el egy orvosi hiba miatt

A 30 éves asszony azt állítja, két évvel ezelőtt azért károsodott a méhe, mert az orvosai hibáztak.

Bár kétségbeesetten vágyik egy negyedik gyermekre, Leanne Bilon pontosan tudja, hogy ez az álma már sosem teljesülhet. Két évvel ezelőtt ugyanis, egy orvosi hiba miatt súlyosan károsodott a méhe, így ma már csak 40 százalék esélye van arra, hogy egészséges gyermeknek adjon életet. A háromgyermekes édesanya most a brit Mirror magazinnak mesélt a kálváriájáról és arról, hogy a történtek miatt ma is retteg, ha orvoshoz kell mennie.

„Amikor két éve megtudtam, hogy gyermeket várok, én voltam a legboldogabb ember a világon. A férjemmel régóta terveztünk egy második közös gyermeket, így nem csoda, hogy alig vártuk, hogy végre a kezünkbe foghassuk őt” – meséli, majd hozzáteszi, férjével, Yane-nel már nevet is választottak a kisfiúnak. „Amikor a terhesség 25. hetében megkezdődtek a fájások, rettenetesen megijedtem. Féltettem a kisfiamat, de bíztam az orvosokban.”


Kép forrása: mirror.co.uk 

Miután Leannet a kórházba érve megvizsgálták, közölték vele, hogy nyomjon, mert teljesen ki van tágulva a méhszáj. „Csak később derült ki, hogy az orvosok tévedtek, de ekkor már késő volt. Sürgősségi császármetszést akartak végezni, de kiderült, túl kockázatos lenne, így végül visszavittek a szülőszobába. A kisfiam a méhemben halt meg” – mondja könnyek között Leanne.

„Senki nem szólt nekem arról, hogy ha úgy nyomok, hogy még nem tágult ki teljesen a méhszáj, megsérülhet a méhem is” – panaszolta, majd hozzátette, hiába esett az eset után háromszor is teherbe, mindháromszor elvetélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik