Élet-Stílus

A mellkasán növesztik a kínai férfi új arcát

A fiatalember arca hónapokkal ezelőtt, munka közben égett meg súlyosan. Azóta vár a műtétre, ami visszaadja az életét.

Nem ez az első alkalom, hogy a kínai sebészek ezzel a meglehetősen szokatlan módszerrel állítják helyre valakinek az arcát: egy évvel ezelőtt egy 17 éves kamaszlányon, Xu Jianmeien segítettek, aki ötéves korában, egy lakástűz miatt szinte az egész testén megégett.


Képek forrása: Daily Mail 

Ellentétben Xuval, a Kína északi részén dolgozó Yan Jianbin akkor szerzett súlyos égési sérüléseket az arcán, és teste többi részén, mikor munka közben, egy óvatlan mozdulat miatt megrázta a magas feszültségű áram. A fiatalember az eset után hónapokig lábadozott, és végül fél évvel ezelőtt, amikor már az állapota is engedte, jelentkezett az arcrekonstrukciós műtétre.

Az eljárás, amin Yannak túl kell esnie, meglehetősen komplex és időigényes: két évig is eltarthat attól függően, Yan szervezete miként reagál majd az öt különböző fázisra. Első lépésként az orvosok most megnyújtják a férfi mellkasának bal felén a bőrt, hogy azt később majd az arcára ültethessék át.

 

Ehhez egy futball labda nagyságú területre rendszeres időközönként fíziológiai sót fecskendeznek. Mikor a bőr már elég tág, következhet a második fázis, mely során a szakemberek új orrot alakítanak ki Yannak. Az eljárás harmadik fázisában az ereket és artériákat pótolják, a negyedikben pedig elvégzik az új arcbőr átültetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik