Élet-Stílus

A Facebookon találta meg 9 éve eltűnt férjét

És legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy a férfinak új felesége van, pedig nem váltak el.

Az amerikai Wisconsin államban élő Karen Marx 2005-ben látta utoljára férjét, aki négy évig tartó házasság után tűnt el a nő életéből, minden magyarázat és indoklás nélkül. A nő még 2002-ben házasodott össze Adam Marxszal, aki már akkor is házas volt, amikor megismerkedtek, de hajlandó volt elválni, hogy elvehesse Karent.

A Post-Crescentnek a nő elmondta: eleinte minden szép és jó volt, „nagy boldog családként” életek a nő három gyerekével, valamint a férfi két gyerekével együtt. A boldog időszak azonban nem tartott sokáig. Még egy év sem telt el, amikor Adam Marx eltűnt, egy hátrahagyott levélben a nőt téve felelőssé távozása miatt.

Akkor még magától visszatért. Pár hónappal később megjelent a nő házánál, aki hajlandó volt megbocsájtani neki és visszafogadta – annak ellenére, hogy élt a gyanúval, nem véletlen, hogy férje akkor jelent meg, amikor megkapta karácsonyi bónuszát. A házaspár Wisconsinból átköltözött Montana államba, ahol már a férfi is talált munkahelyet. Újra minden nagyon szép volt. Egy ideig.

Adam Marx a nő elmondása szerint egy idő után elkezdte adósságokba verni magát, éjszakánként kimaradozott és Karen gyanította, hogy meg is csalja. A nő ultimátumot adott neki: vagy megembereli magát, vagy eltűnhet. A férfi az utóbbit választotta. Bepakolta holmiját az autójába és otthagyta a nőt, akin végül a hitelezők végül elverték férje adósságait.

„Ha a fiam nem segített volna, ma valószínűleg hajléktalan lennék” – mondta el a Post-Crescentnek Karen Marx, aki 2012-ben költözött vissza Wisconsin államba. A nő elmondása szerint folyamatosan kereste férjét, akit végül kilenc év után talált meg, a Facebookon keresztül. A közösségi oldalon anyósára bukkant rá, és ő volt az, aki közölte vele, hogy Adam Marx megnősült, miután “eltűnt”, és szintén Wisconsinban él új nejével.

Karen Marx végül a rendőrséghez fordult a bigámiát elkövető férje miatt. A férfi kihallgatásakor azt állította, abban a hitben élt, hogy Karen már elintézte a válást, ugyanakkor elismerte, mostani feleségével kötött házassága előtt hazudott az anyakönyvezetőnek, amikor azt állította, még soha nem volt házas. A férfi ellen egyebek mellett bigámia, valamint csalás vádjával indítottak eljárást. Az előbbi miatt akár 3 és fél évig tartó börtönbüntetést kaphat, az utóbbi, súlyosabb vád miatt pedig akár hat évet is rácsok mögött tölthet.

Végre megkapja, ami jár neki” – kommentálta Karen Marx, milyen érzés volt beülni a férje ellen indított perre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik