Élet-Stílus

SMS-ben közölték vele, hogy HIV-je van

„Remélem, életed végéig emlékezni fogsz rám" - írta exe a szakítás után a fiatal lánynak.

A 26 éves Abby Landynek közvetlenül a szakítás után még fogalma sem volt róla, volt barátja – akivel néhány hét randizgatás után szakított – miért küld neki üzenetet azzal, hogy “Remélem életed végéig emlékezni fogsz rám”. Csak néhány héttel később állt össze a fejében a kép, miután furcsa, herpesz-szerű tüneteivel orvoshoz ment, és egy belső sugallatra hallgatva HIV-tesztet kért.


Képek forrása: Daily Mail 

„Az orvosom győzködött, hogy nincs rá szükség, de nem hagytam magam. Ragaszkodtam a teszthez, ami néhány nap múlva pozitív eredménnyel jött vissza. Összeomlottam” – mesélte az ausztrál lány egy helyi tévécsatornának. Abby azt is hozzátette, a diagnózist követő heteket azzal töltötte, hogy összegyűjtött szinte minden létező információt a betegségről.

„Amikor az orvos szembesített azzal, hogy HIV-em van, közöltem vele, hogy én márpedig így nem vagyok hajlandó élni. Azt hittem, az AIDS is egyike azoknak a betegségeknek, amik néhány év alatt teljesen leépítik az embert, de tévedtem” – mesélte, majd hozzátette, jelenleg a két pirulától eltekintve, amit naponta szednie kell, semmilyen egészségügyi problémája nincs.

 

„A HIV-fertőzöttek között szerencsésnek számítok, elvégre képzett vagyok és fiatal, és könnyen hozzá tudok jutni az orvosi ellátáshoz is.” Abby emellett elmondta, bár a betegség a mindennapjait egyelőre nem befolyásolja, így is átalakította az életét: harcosan küzd azért, hogy a hozzá hasonló betegeket elfogadja a társadalom. „Régen nem vettem tudomást arról, ez a betegség mekkora stigmát jelent valaki életében. Ma már pontosan tudom, ezért is döntöttem úgy, hogy harcolok a tévhitek ellen, és segítek lerombolni a betegekkel kapcsolatos előítéleteket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik