Élet-Stílus

Pedofil gyanúsak a gyermek nélkül érkező felnőttek

Egy szabadidő park vezetősége szerint a kiskorú nélküli nők és férfiak veszélyesek lehetnek, ezért inkább kitiltották őket.

Egy solymász bemutatót szeretett volna megnézni az dél-angliai Hewish mellett fekvő, Puxton Park nevű szabadidőközpontban a madárrajongó Matthew Richards. Az 54 éves férfit azonban nem engedték be a parkba, hiába fizetett volna a jegyért. A kapuban azt mondták neki, hogy a gyermek nélkül érkező felnőttek azért vannak tiltólistán, mert előfordulhat, hogy pedofilok – írja a Yahoo News.

Matthew Richards azért döbbent meg leginkább, mert néhány nappal korábban, három unokájával megnézte a sólymokat, de szerette volna még egyszer, nyugodtabb körülmények között is látni őket.

Nem hagyta annyiban az ügyet, kérte a kapuőröktől, hogy hívják a parkigazgatót, mert egyszerűen nem hiszi el, hogy ilyen szabály van érvényben. A hamarosan megérkező főnök viszont felvilágosította, hogy a szabály nagyon is létezik, ráadásul több más szabadidő parkkal egyetértésben hozták. A vezető azt mondta sajnálja, de ha Richards úr olvasta volna a házirendet a park honlapján, akkor tudhatta volna, hogy magányos, gyermek nélkül érkező, férfiakat és nőket a gyermekek védelme érdekében nem engednek be.

Matthew Richards szomorúan tudomásul vette a házirendet, de azt mondta: „megérteném, ha olyan hely lenne, ami kizárólag kisgyermekeket érdekelhet, de a solymászat minden korosztálynak érdekes lehet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik